"Akupuntur İle Vücut Kendi Eczanesini Faaliyete Geçiriyor"

"Akupuntur İle Vücut Kendi Eczanesini Faaliyete Geçiriyor"

Dr. Yeşim Koz, Akupunkturun son yıllarda dünya genelinde ve ülkemizde öne çıkan bir tedavi yöntemi olarak pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.Pek çok hastalığın tedavisinde kullanıla...

Dr. Yeşim Koz, Akupunkturun son yıllarda dünya genelinde ve ülkemizde öne çıkan bir tedavi yöntemi olarak pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.

Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmış bir tedavi yöntemi olan Akupunktur, iğneler ile yapılan uyarılar, omurilikte, beyinde ve vücuttaki bazı kimyasalların ve hormonların serbest bırakılmasını sağlayarak vücudun iç dengesini düzenlemesini sağlıyor yani vücudun kendi eczanesini faaliyete geçiriyor. Akupunktur özellikle son yıllarda, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin de sık başvurduğu bir tedavi yöntemi. Kozkale Akupunktur’dan Dr. Yeşim Koz, özellikle yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde, kışın aldığı kilolardan kurtulmak isteyenlerin, akupunktur ile daha hızlı kilo verebileceğini vurguladı.

Akupunktur tedavisinde, kulak akupunkturu ve vücut akupunkturu olmak üzere iki farklı yöntem bulunduğunu belirten Dr. Koz, “Kulak akupunkturunda, hasta ve hastalığa göre, öncelikle ilgili doku ve organların korrespandans noktalarına lazer uygulaması yapılır. Ardından, kulaktan diagnoz yapıldıktan sonra, ilgili akupunktur noktalarına iğne (küpe), tohum ve magnet (bilye) takılarak tedavi gerçekleştirilir.

Vücut akupunkturu ise, vücut yüzeyinde bulunan, klasik Çin akupunkturunda 12 çift, 2 tek, 8 ekstra meridyen üzerindeki noktalardan uygulanır. Hastanın durumu ve hastalığın teşhisine göre uygun noktalar seçilerek bu noktalara iğneleme ya da lazer uygulanması yapılır” dedi.

HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR

Akupunkturun son yıllarda dünya genelinde ve ülkemizde öne çıkan bir tedavi yöntemi olarak pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyleyen Dr. Yeşim Koz, “Kas-iskelet sistemi hastalıkları, gastro-intestinal hastalıklar, ürogenital hastalıklar, kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları, psikiyatrik hastalıklar, endokrinolojik hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları, nörolojik hastalıklar, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları ve cilt hastalıkları akapuntur tedavisinin uygulandığı hastalıklardır” ifadelerini kullandı.

Dr. Yeşim Koz, “Hastalarımız en yoğun olarak, obezite tedavisi ve zayıflama, bağımlılık tedavisi, sigarayı bırakma, stres tedavisi, ağrı tedavisi, kabızlık ve migren gibi pek çok kişide sık olarak görülen hastalıkların tedavisi için kapımızı çalıyor” dedi.

“YAN ETKİSİ YOK”

Akupunktur tedavisinin herhangi bir yan etkisi olmadığını söyleyen Dr. Yeşim Koz, dünyada, yan etkisi olmayan tek tedavi metodunun akupunktur olduğunu belirterek “Bu tedavide hastaya dışarıdan herhangi bir ilaç veya madde verilmez. Sadece vücudun kendi hormon ve enzimlerini harekete geçirir ve sinirsel iletişim yoluyla etki gösterir. Yani vücudun kendi eczanesini kullanmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

“ZAYIFLAMA TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ”

Zayıflama tedavisinde akupunkturun yerinin ve öneminin çok büyük olduğunu ifade eden Dr. Koz, “Akupunktur vasıtasıyla, beyinde, hipotalamusta bulunan iştah merkezi kontrol altına alınıyor. Böylece kişinin açlıkla mücadele etmeden aşırı yeme isteğinin azalması sağlanıyor. Kısacası akupunktur, açlığa tahammül edebilme gücünü arttırıyor. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var: Akupunkturla zayıflama, kesinlikle diyetsiz ve sporsuz bir zayıflama anlamına gelmez. Bu bakımdan zayıflamak isteyen kişinin yaşam tarzını olumlu yönde değiştirmesi de büyük önem taşıyor. Bunlarla beraber uygulanan akupunktur çok daha hızlı ve kalıcı bir sonuca ulaşmayı sağlıyor” dedi.

NE KADAR ZAMANDA KİLO VERDİRİYOR?

Akupunkturla ne kadar zamanda kilo verileceği ile ilgili olarak Dr. Yeşim Koz, “Bu sorunun cevabı, hastanın bünyesine ve tedaviye verdiği cevaba göre değişebilir. Bazı insanlar haftalar içerisinde ideal kilolarına yaklaşırken, bazılarında tedavi başarısı daha uzun zaman alıyor. Bu süre hastaya ve hastalığın cinsine bağlı olarak değişiyor. Bazı hastalarda iyilik daha ilk seansta gözlemlenirken, bazı hastalarda bu süre 8-10 seanstan sonra görülebiliyor. Çİ enerjisinin dengelenmesine bağlı olan bu iyilik hali için bazen biraz sabırlı olmak gerekir.

Buna göre, haftada bir yapılan akupunktur tedavisi ile fazla kilolar verilmeye başlıyor. İdeal kiloya indikten sonra kişiler, koruma tedavisine alınıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.