Algün: Esnaf ve sanatkara müjde haberleri bile bizleri üzüyor

Algün: Esnaf ve sanatkara müjde haberleri bile bizleri üzüyor

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yöneticisi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yapılandırma süresi bitmeden Bağ-Kur ve faiz affının yeniden gözden geçirmesini istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TESKOMB’un organize ettiği toplantıda esnaf ve sanatkarlara bazı müjdeler verdiğini anımsatan Süleyman Algün, “Sayın Başbakanımız Davutoğlu, esnafa 4 maddelik destek paketi açıkladı. 3 yıl ustalık belgesi olana, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde çalışanlara faizsiz kredi verilecek. AVM'lerde esnafa yüzde 5 yer ayrılacak. Daha başvuru süresi bitmemiş olan ve daha önce kamuoyuyla paylaştığımız ‘borçların yapılandırılmasında’ verilmeliydi bu müjde. Yani öncelikle esnaf ve sanatkarlarımızın borçlardan kurtulması, sicillerinin aklanması, E-Haciz ve mallarını devlet haczinden kurtarmalıydık ki bugünkü açıklamaları bir anlam ifade etsin. Başbakanımızın bizler için bir şeyler yapmak istediğini ve bu konuda çok samimi olduğuna inanıyoruz. Ancak 3 yıllık ustalık belgesi olana faizsiz kredi verilecek olursa; ayakta durmakta zorlanan ve yetişmiş elaman bulamayan birçok dükkanın kapanmasına beraberinde getirir. Bu bir müjde olmadığı gibi işyeri sahipleri bakımından haya kırıklığıdır” dedi.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi sağlanmasının ise esnaf ve sanatkarların binde birin ilgilendireceğini savunan Algün, “El emeği ve ustalık gerektiren meslek dallarının tamamına kaybolmaya yüz tutmuş meslek dalları dersek bir anlam ifade eder yoksa bu bizle bakımından sadece sembolik bir değer taşır. AVM'lerde yüzde 5 yer ayrılacak müjdesi. Bu konuda belki bir kaç meraklı esnafımız çıkar ve gittiğinden bir süre sonra her şeyini bitirir gelir. Bizler borçlar, çıraksızlık, çocuklarımızın rızkına teminde zorlanan sanatkarlarız. Bizim onurumuz kırılsa da, bizlere hak etmediğimiz her türlü zorluğu yaşatsanız da biz Ahi teşkilatının kırıntılarıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz her şeye rağmen vatan ve milleti için ömrümüzün son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Bizler ülkemizi seviyoruz. Ne olur bizleri haksız rekabetten, kayıt dışılıktan, kamu kurumlarının onurumuzu kırmasından kurtarın. Bizleri holdinglerle eş tutmayın. Bizler el emeğiyle geçinen insanlarız bizlerle ilgili çıkacak kanun ve kurallarda lütfen bizi anlayan bizi bilen insanları dinleyin ki alına karaların bir anlamı olsun” diye konuştu.

Çıkarılan her yapılandırmada aynı şeylerin konuşulduğunu anımsatan Algün, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama maalesef bu yapılandırma da sonuçları itibarıyla başarıya ulaşmayacak. Ne olur şu yapılandırma süresi bitmeden Bağ-Kur ve faizlerin affını yeniden gözden geçirin. Bize en büyük müjde budur”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.