Alıcık, Dünya Hayvan Hakları Günü Mesajı Yayınladı

Alıcık, Dünya Hayvan Hakları Günü Mesajı Yayınladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Alıcık, mesajında, Nazilli Belediyesi olarak iyi donanımlara sahip bir hayvan barınağına ve ruhsatlı bir hayvanat bahçesine sahip olduklarını belirterek, hayvan hakları konusunda çok duyarlı davrandıklarını kaydetti. Alıcık, özellikle evcil hayvanların, insan korumasına ihtiyaç duyduklarını belirterek; "Hayvanların da can taşıdığını insanlar gibi bir kısım haklara sahip olması gerektiği herkesin kabul edebileceği bir gerçektir. İnsanlar olarak hayvanlarla ilgilenmez, onları başıboş bırakırsak sonunda ortaya çıkacak zararlardan biz de etkileniriz. Hayvan haklarına saygılı ve duyarlı davranmak aynı zamanda çevre temizliği açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca bizim inancımız gereği hayvanlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur" dedi.

• ‘HAYVAN HAKLARINA KARŞI DUYARLI DAVRANIYORUZ’

Nazilli Belediyesi olarak en iyi şartlara sahip hayvan barınağı ve hayvanat bahçesine sahip olduklarını ifade eden Başkan Alıcık, "Bilindiği gibi Nazilli Belediyesi olarak hayvan haklarına karşı oldukça duyarlı davranıyoruz. Bölgenin en iyi şartlarına sahip hayvan barınağını oluşturduk. Ayrıca konum ve şartları itibari ile ruhsatlı olan bir de hayvanat bahçemiz var. Barınağımız sayesinde sokaklarımızı mesken tutmuş, sağlıksız şartlarda yaşayan ve dolayısıyla insan sağlığını tehdit eden hastalıklı hayvanları topluyoruz. Sokak hayvanlarının bu barınaklarda veteriner denetiminde hijyenik bir ortamda bakımı yapılıyor. Böylece hem çevre temizliği, hem insan sağlığı hem de hayvan hakları korunmuş oluyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılık ve sorumlulukla görevimizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

• ‘SOKAK HAYVANLARININ RUTİN SAĞLIK KONTROLLERİNİ YAPIYORUZ’

Huzurlu ve sağlıklı yaşamanın hayvanlar için de temel bir hak olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "15 Ekim 1978 tarihinde Paris'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Merkezinde Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edilmiş, ülkemizde de hayvan hakları yasalarla koruma altına alınmıştır. Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi doğrultusunda hazırlanan Hayvanları Koruma 2004 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl 04 Ekim günü tüm dünyada Hayvan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Birlikte doğayı paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olup, dünya bütün canlıların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini devam ettirebilmektedir. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları sevenler, insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler. Bizlere düşen ve yakışan hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır. Ayrıca çocuklarımızı da bu şuurla eğiterek yetiştirmemiz gerekmektedir. Bizler Belediye olarak doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu bildiğimiz hayvanlarımız için üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayvanlarımız için belirli noktalara, düzenli olarak yiyecek ve su bırakıyoruz. Ayrıca hayvan sever vatandaşlarımız tarafından verilen gıda maddelerini Zabıta ekiplerimiz ve veteriner hekimlerince kontrol ederek sokak hayvanlarımızın beslenme ihtiyacının giderilmesine yardımcı oluyoruz. Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının rutin sağlık kontrollerini yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki; insan ya da hayvan fark etmez, herhangi bir canlının acı çekmesine seyirci kalmamayı öğrendiğimiz zaman yaşam daha çok güzel olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün hayvanlarımızın yaşama haklarının korunması, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni eder, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlarım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.