Alıcık, Pazar Duası'nı Okuyan İsmail Düzyol’a Teşekkür Belgesi Verdi

Alıcık, Pazar Duası'nı Okuyan İsmail Düzyol’a Teşekkür Belgesi Verdi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 14 yıldır Perşembe pazarının başlangıcında Pazar duasını okuyan İsmail Düzyol'u, teşekkür belgesi verilerek onurlandırıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 14 yıldır her Perşembe günü Nazilli Belediyesinden canlı olarak Pazar duasını okuyan İsmail Düzyol’a Teşekkür Belgesi vererek onurlandırdı. Başkanlık makamında, 2000 yılından bu yana her Perşembe günü saat dokuzda canlı olarak Pazar duasını okuyan Yeni Sanayi Cumhuriyet Camii Hocası İsmail Düzyol’a bu güne kadar hiçbir maddi çıkar gözetmeden verdiği hizmetten dolayı teşekkür eden Başkan Alıcık “Çok değerli hocamız İsmail Düzyol’a Nazilli şehrimiz için kimliğinin yanında dini hassasiyetlerimizin yaşatılmasında göstermiş olduğu çaba ve faaliyetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah Razı olsun. Perşembe günü sabah hocamızın okumaya başladığı dua ile herkes neredeyse olduğu yerde durur ve ellerini Rabbine açar. Koca bir şehir aynı anda Fatiha duasını okur ve bereketle başlar Pazar alışverişine. Nazillimize özgü bu uygulama Türkiye’nin başka hiçbir pazarında görülmemiş duyulmamıştır. Asırlara dayanan bu geleneğimiz ile belki de sırf bu yüzdendir sofralarımızın bereketi ve uzun ömürlü insanlarımızın sırrı. İsmail Hocama tekrar teşekkür ediyor ağzına yüreğine sağlık diyorum. Allah İsmail Hocamızın daha çok uzun yıllar bu duayı okumasını nasip etsin. Allah kabul eylesin” dedi.

2000 yılında Zeytinlik Camii İmamı Kasım Aydemirden bu görevi devralarak 14 yıldır her Perşembe günü Belediye Hizmet binasından canlı olarak dua okuduğunu belirten İsmail Düzyol da, “Bu görevi gönüllü olarak isteyerek ve hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin yapıyorum. Sağlığım elverdiği sürece yapacağım. Kendim aslen Konyalıyım. Geldiğim memlekette böyle bir uygulamaya hiç şahit olmadım. 1997 yılında Nazilli’ye geldiğimde değerli Kasım Hocamız tarafından bu Pazar duası okunuyordu. 2000 yılında kendisi emekli olduğunda bu görevi bana devretti. Böyle bir görevi devralıp bu güne kadar sürdürmüş olmaktan dolayı ben de hem mutlu hem de gururluyum. Bu gün de başkanımız tarafından onure edilmiş oldum. Allah kendisinden Razı olsun” ifadelerini kullandı.

Alıcık, Pazar Duası'nı Okuyan İsmail Düzyol’a Teşekkür Belgesi Verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.