Alkışlar Asev Türk Sanat Müziği Korosuna

Alkışlar Asev Türk Sanat Müziği Korosuna

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV), kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği yıl sonu final konserlerinde Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu ile Aliağalıların karşısına çıktı. Açıkhava tiyatr...

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV), kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği yıl sonu final konserlerinde Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu ile Aliağalıların karşısına çıktı. Açıkhava tiyatrosunda sahneye çıkan TSM Korosunun, koro ve solo halinde söyledikleri parçalara sanatseverler eşlik etti.

Koro şefi Tolga Akşit’in yönetmenliğinde Kürdili Hicazkar ve İstanbul Şarkıları olmak üzere iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde 12, ikinci bölümünde 13 parça koro ve solo halinde seslendirildi. Aliağalıların Türk Sanat Müziğine doyduğu gecede 88 kişilik koroya 9 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların her parçasına eşlik ettiği konserde geceye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Meclis üyeleri, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan ve Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan katıldı.

Konserin ilk bölümünün bitmesinin ardından kulisi ziyaret ederek koro üyelerini tek tek tebrik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti. Başkan Acar’ın yaptığı ziyaretten çok memnun kalan koro üyeleri Başkan Acar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Amaçlarının insanların konserden mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Tolga Akşit, "Çok güzel bir konser verdik. Hem hazırlık aşamasında hem de sahnedeyken çok eğlendik. Konserimizde daha çok bilinen şarkıları söylemeye çalıştık. Aliağalıların da bu konseri sevdiğini yaptıkları sık sık alkışlar ve parçalara eşlik etmelerinden anlayabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.