Alkışlar sökeli roman kızı Nurcan'a

Alkışlar sökeli roman kızı Nurcan'a

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Söke’de yaşayan yeğeni Nurcan Purçu, üniversite öğrencisi oldu.

Amcası gibi boş zamanlarında şemsiye örerek aile ekonomisine katkı yapan Söke’li Roman kızı Nurcan Purçu, Adnan Menderes Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü kazandı.

Türkiye’nin ilk Roman vekili olarak 7 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden TBMM’ye giren Sökeli Özcan Purçu’nun kendisi gibi Roman gecekondularından yetişen yeğeni Nurcan Purçu, üniversite tercihlerinden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliğini kazandı.

Atatürk Mahallesi Çay İçi Parakendeleri’ndeki evlerinden her gün yaklaşık 3 km mesafe kat ederek gittiği Söke Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünden bölüm birincisi olarak mezuniyet kütüğüne adını yazdıran Nurcan Purçu, hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğinin eğitimini alacağından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

‘’Ağabeyim’’ dediği amcasın oğlunun kendilerine ışık olduğunu söyleyen roman kızı Nurcan Purçu, duygularını, ”Bu güne kadar orta öğretim sonrası okuyan, üniversite eğitimi alanımız çok az. Özcan ağabeyimizin azmi, mücadelesi bizlere adeta yol gösterici oldu. İmkan verildiğinde, daha uzun vadeli bir eğitimle bir yerlere gelinebileceğini milletvekilimizden gördük. Çok mutluyum” diye dile getirdi, öğretmenlerine teşekkür etti.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN OLURUM

Milletvekili amcası Özcan Purçu’nun Mersin’de Roman çocuklarına yönelik etüt merkezi projesini Söke ve Romanların yoğun olarak yaşadıkları merkezlerde hizmete girmesi ile ilgili düşüncelerini destek veren Nurcan Purçu, ”Roman etüt merkezlerinde gönüllü öğretmenlik yaparak, daha çok Roman çocuğunun daha iyi koşullarda eğitim almalarına katkım olmasını çok isterim” diye konuştu.

”NURCAN’A BURS SAĞLAMAK ARZUSUNDAYIZ”

Kendisinin çocukluğunda ve gençliğinde yaşadığı gibi Nurcan’ın da sepet, güneş şemsiyesi örerek harçlık çıkardığını belirten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ”Roman hemşehrilerimizin ekonomik ve sosyal durumları ortada. Kızımızın üniversite eğitiminde daha çok maddi desteğe ihtiyacı olacak. AB Fonlarından burs alabilmesi için girişimlerde bulunarak ona üniversite yaşamında destek olma arzusundayız” dedi, Nurcan ile gurur duyduklarını söyledi.

Özcan Purçu’nun bir başka yeğeni Aycan Purçu’nun öğretmen olarak Şırnak’ta görev yaptığı, Bahar Purçu’nun Tunceli’de MYO Çocuk Gelişimi, Yağmur Purçu’nun da Ordu’da MYO’da Muhasebe eğitimi aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.