Almanya’yı Kasırga Vurdu: 1 Ölü, 31 Yaralı

Almanya’yı Kasırga Vurdu: 1 Ölü, 31 Yaralı

Almanya’nın kuzeyinde hızı saatte 119 kilometreyi bulan kasırga sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.Almanya’nın kuzeyinde kentinde etkili olan kasırga, ülkedeki günlük hayatı olumsuz...

Almanya’nın kuzeyinde hızı saatte 119 kilometreyi bulan kasırga sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Almanya’nın kuzeyinde kentinde etkili olan kasırga, ülkedeki günlük hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 119 kilometreyi bulan kasırga etkili olduğu bölgelere maddi zarar verirken 1 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı. Ülkenin kuzeyinde bulunan Bützow kentinde etkisini arttıran kasırga, çevrede bulunan araçların metrelerce uzağa fırlamasına ve binaların zarar görmesine neden oldu. Ülkenin Hamburg kentini de etkisi altına alan kasırga nedeniyle bazı parçaların üzerine düştüğü araçta bulunan 26 yaşındaki bir kişi hayatını kaybederken, gencin hamile eşi de yaralandı.

Bölgede meydana gelen kuvvetli rüzgar ve yıldırım nedeniyle bölgede otobüs ve tren seferleri yapılamazken, Almanya’nın Hamburg ve Lübeck kenti arasında bulunan demiryolu hattına ağaç düşmesi sonucu ulaşım her iki yönde de durduruldu. Ülkenin Geilenkirchen kentinde görülen kasırganın saatteki hızının 119 kilometreyi bulduğu kaydedilirken, bölgede bulunan bakımevi, kilisenin de zarar gördüğü ve bir hastanenin çatısında meydana gelen hasarın ardından hastanenin tahliye edildiği bildirildi.

Almanya’da geçtiğimiz ay etkili olan ve hızı saatte 164 kilometreyi bulan Niklas kasırgası sonucunda çok sayıda vatandaş yaralanmıştı. Ülkede günlük hayatı durma noktasına getiren kasırga sonucunda Frankfurt Havaalanı’ndaki bazı seferler yapılamamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.