Altın fiyatına yeşil erik

Altın fiyatına yeşil erik

Bahar mevsiminin vazgeçilmezi olan yeşil eriğin ilk hasadı Aydın'da yapıldı. Manav reyonlarını süsleyen yeşil erik, çeyrek altınla yarışıyor.

Baharın müjdecisi yeşil eriğin, Ege Bölgesi'nde ilk hasadı başladı. Fiyatıyla dudak uçuklatan eriği Aydın'da en çok aşeren hamile kadınlar satın alıyor. Nazilli'de ağaç dallarını süsleyen yeşil erik, manavlarda kilosu 250 TL'e satışa sunuluyor. Hamile eşlerinin en çok satın aldığı meyve olan yeşil erik, altının fiyatıyla yarışsa da halen 'baharın vazgeçilmezi' ünvanını korumaya devam ediyor. 

Nazilli Toptancı Hali'nde dükkan işleten Mehmet Kızıldağ, erik fiyatlarının hasadın yeni başlamasından dolayı yüksek fiyattan satışa sunulduğunu söyledi. Yeni Haber'e konuşan Kızıldağ, "Şuanda toptancı halinde yeşil eriğin kilosu 100 TL. Daha hasat yeni başladığından fiyatı çok yüksek ama gün geçtikçe hergün fiyatları düşer. Zaten şimdi kilo ile satamıyoruz. Manavlar bile bizden 100'er gramlık paketler halinde alıyor. Manav reyonlarında 9 adet can eriği, 25 TL'den satılıyor. Yani 1 kilosu şuanda 250 TL" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.