Altın fiyatları bugün kaç liradan işlem görüyor.. İşte çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları bugün kaç liradan işlem görüyor.. İşte çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları güne yine yükseliş ile başladı. Altın piyasasında dikkatle takip edilen çeyrek altın fiyatları da, altın fiyatlarının yükselmesinin ardından değer kazanmaya devam ediyor.

Altın yatırımcısının en çok talep gösterdiği ürünlerden biri olan çeyrek altın fiyatları hızla değer kazanırken, piyasalardaki hareketlilikte artıyor. Peki altın fiyatlarının yükselmesinin ardından çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarının değer kazanmasıyla birlikte gözler yatırım altınlarına çevrildi. Özellikle piyasada ciddi hacmi olan çeyrek altın ve gram altına talep arttı. Çeyrek altın fiyatları 210 lira seviyesine kadar düşmüşken, şuan fiyatı 216 lira civarında. Peki Altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Altının gram fiyatı, dolar kurundaki yükselişin etkisiyle yüzde 1 artarak 132,3 liradan alıcı buluyor.

Haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı saat 11.00 itibarıyla 132,3 lira seviyelerinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 217 lira, Cumhuriyet altını 885 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,6 artışla 1.214 dolardan işlem görüyor.  

AA Finans, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayında faiz artırım beklentisinin güçlendiğini ve bu durumun altın fiyatlarını baskı altında bıraktığını belirterek, "Geçen haftayı satış baskısında tamamlayan altının ons fiyatına bu hafta tepki alımları gelebilir diye tahmin ediyoruz. Yükselişlerin kalıcı olabilmesi için doların değer kaybetmesi, altının ons fiyatının 1.230 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerekiyor.' Açıklaması yapıldı

Piyasaların bugün Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fisher ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarını takip edeceğini, bu açıklamaların altının ons fiyatında dalgalanmalar yaşatabileceğini ifade etti. Bugün altının ons fiyatında 1.205-1.215 dolar ve gram fiyatında 130,5-132 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceği öngörüsünde bulunuldu.

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 131,70 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 131,50 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 131,70 liradan, 866 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 882 liradan, 120 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 124 liradan, 847 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 864 liradan, 423 liradan alınan Yarım Ziynet 432 liradan, 212 liradan alınan Çeyrek Ziynet 216 liradan satıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.