Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

Türkiye’nin pop müzik alanındaki ilk ve tek beste yarışması olan ve Türk müziğine bir çok ünlü ismi kavuşturan Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl yapılmayacak.

Geleneksel hale gelen Altın Güvercin’in kurucusu organizatör Ali Rıza Türker, Kuşadası Belediyesi tarafından kendisine Altın Güvercin organizasyonunun bu yıl yapılmayacağının bildirildiğini açıkladı. Altın Güvercin’in geçmişte 21.kez yapıldığını hatırlatan organizatör Ali Rıza Türker, müzik alanındaki bu önemli etkinliğin bu yapılamayacak olmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Belediyedeki yönetim değişikliğinin ardından yeni Belediye Başkanı Özer Kayalı ile geçen hafta görüştüğünü kaydeden Ali Rıza Türker, “Yönetim değişikliğinin ardından Kuşadası Belediyesi ile görüşmelerim oldu. Geçtiğimiz pazartesi günü Belediye Başkanı Sayın Özer Kayalı, beni çağırdı ve sadece yarışma boyutunda bir bütçe çalışması istedi. Bende yaptığımız bu çalışmayı kendisine ilettim, inceleyip bana döneceğini söyledi. Kendisini aradım, ulaşamadım. Öğleden sonra sekreterlik aracılığıyla bana ulaşıldı ve bu yıl Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın yapılamayacağı, belki önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilebileceği bana bildirildi“ dedi.

Bu karar nedeniyle çok üzgün olduğunu kaydeden Ali Rıza Türker, “Altın Güvercin hem Kuşadası’nın hem de Türk müziğinin simgesi. Bu alanda Türkiye’de ilk ve tek. Yapılamayacak olmasından dolayı büyük üzüntü yaşıyorum. Bu geleneksel müzik yarışmasının yaşatılması için İstanbul’daki müzik ortamından, müzik çevrelerinden, otoritelerden, TRT’den, KRAL TV’den çok deste ve teşvikler gördüm. Ancak, yıllar içerisinde Kuşadası’nda aynı oranda bir türlü benimsenemedi. Zaman geldi mükemmel çalışmalar yaptık, şimdi ise bu yıl iptal edildiği haberini aldım. Altın Güvercin, benzerleriyle kıyaslandığında oldukça düşük bütçelerle gerçekleştirilen önemli bir organizasyon. Bu nedenle yaşatılmasının önünde aslında hiçbir engel yok“ diye konuştu.

Ali Rıza Türker, Altın Güvercin’e bu yıl 300’ün üzerinde rekor bir başvuru olduğuna dikkati çekerek, “ Yapılmayınca benim dışımda besteciler de şok oldu. Aynı isimle olmasa bile başka bir isimle İstanbul’da veya uygun bir şehirde final bölümünün gerçekleştirilmesi için girişimlerimiz var. Amacımız, Kuşadası Belediyesi ile didişmek değil. Onların da kendilerine göre sorunları vardır, iptal etmek de mutlaka haklı bir nedenleri vardır. Ancak, başvuruların da değerlendirmesi amacıyla böyle bir girişimiz olacak “ dedi. Bu arada, Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamada Altın Güvercin’in iptal nedeniyle ilgili hafta içinde açıklama yapılacağı duyuruldu.

- TÜRK MÜZİĞİNE BİR ÇOK ÜNLÜ İSMİ KAZANDIRMIŞTI

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Festivali Türkiye'nin pop müzik alanında yaşayan geleneksel tek müzik yarışmasıydı. İlk kez 1986 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Altın Güvercin Müzik Yarışması’nı ilk kez Fatih Erkoç kazanmıştı. 21 kez gerçekleştirilen Altın Güvercin Müzik Yarışması’nı bu süre içinde Fatih Erkoz dışında Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Cem Kara, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Burak Uçkun, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu, Nermin Kurban ve Neslihan Demirtaş gibi önemli isimler kazanmıştı.

Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

Altın Güvercin’in Kanadı Kırıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.