Alzheimer hastaları doya doya eğlendi

Alzheimer hastaları doya doya eğlendi

Nazilli’de 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi’nde tedavi gören yaşlılar doya doya eğlendi.

Nazilli ilçesinde 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe belediyesi tarafından Sümer Rekreasyon alanına yapılan Alzheimer Hastaları ve Aileleri İçin Buluşma ve Danışmanlık Merkezi’nde bakım gören 30 yaşlı, kendi günlerinde unutulmadı. Alzheimer Merkezi tarafından düzenlenen eğlence programına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Aldülgani Kavak ve hasta aileleri de katıldı. Şarkılar söyleyerek eğlencenin tadını çıkaran yaşlılar, sahneye çıkarak oynama konusunda da hünerlerini gösterdi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, hastalarla uzun süre sohbet ederek, görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

36cc4f77-652e-42bf-a8c2-96d814d228d3.jpg

Nazilli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Aldülgani Kavak, “ Buraya gelen Alzheimer hastaları yapmış oldukları etkinlikler ve faaliyetlerle hem hoşça vakit geçiriyorlar. Hem de aileleri birkaç saatliğine olsa, bu kişileri bir merkeze emanet ettiklerinden dolayı kendileri de rahat ediyor. Hiç olmasa günlük aktivitelerine devam ediyorlar. Bu nedenle bu hizmeti sağlayan belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi. 

24cfdd34-8b54-4249-8b5a-069514947b13.jpg

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü İrfan Özbek, Alzheimer Merkezi’nin 6 yıldır faaliyet gösterdiğini, çeşitli etkinliklerle onların moral ve motivasyonlarını kazanmalarını hedeflediklerini söyledi. Özbek konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bugün 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü, bu konuda Alzheimer merkezi olarak etkinlik planlandık. Bugün aileler ve yaşlılarımızla birlikte hep beraber buradayız. Nazilli’deki bu Alzheimer Merkezi 2011 yılında kuruldu ve bütün Türkiye’ye örnek oldu. Burada 30’a yakın hastamız ile devam ediyoruz. Hafta’nın 3 günü belirli gruplarla 12 ile 15 arası hasta alıyoruz, bu hastaların bakımlarını, eğitimlerini yine aynı şekilde ailelerinin eğitimleri insanlara yardımcı olmak adına Nazilli Belediyesi ücretsiz olarak karşılıyor.”

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.