Amatör Telsiz Sınavında En Başarılı İl Çanakkale

Amatör Telsiz Sınavında En Başarılı İl Çanakkale

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce yapılan Amatör Telsiz Sınavında, Çanakkale yüzde 85’le en başarılı il oldu.Amatör Telsiz sınavı, 9 Mayıs’ta 16 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Türkiye Radyo Amatörleri...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce yapılan Amatör Telsiz Sınavında, Çanakkale yüzde 85’le en başarılı il oldu.

Amatör Telsiz sınavı, 9 Mayıs’ta 16 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa ile Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz, Çanakkale’de yapılan sınav yerine gelerek sınava katılacaklara başarılar dilediler. Genel Başkan Aziz Şasa, burada yaptığı konuşmada, sınava giren genç bir kadro gördüğü için sevindiğini söyledi. Şasa, “Büyük deprem riski taşıyan ülkemizde afet haberleşmesi yönünden buradan lisans alacak amatörler büyük katkı verecekler” dedi.

Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz, Çanakkale bir dizi pilot proje yürüttüklerini belirterek “Bunlardan biri sınava yönelik amatörlerimize ücretsiz verilen eğitim programı, diğeri ise Çanakkale savaşların 100. yılı dolayısıyla yürütülen goncasuyu’ndan dünyaya projesidir. Projenin internet sitesi, yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Amatör Telsiz meraklıları, goncasuyu.org ’u takip edebilirler” dedi. Yapılan sınavda en başarılı il yüzde 85.48 ile Çanakkale olurken, Çanakkale’yi Erzurum, Adana ve Ankara izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.