Amatör Tiyatroculara Büyük İlgi

Amatör Tiyatroculara Büyük İlgi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 31’incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, tüm hızıyla sürüyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdü...

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 31’incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, tüm hızıyla sürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "13" adlı oyun ile 16 Mayıs’ta perdelerini açan Amatör Tiyatro Festivali’nde Muğla, Bolu, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Van ve Denizli ile birlikte Azerbaycan, Bulgaristan , Gürcistan, Kosova, İran ve KKTC’den olmak üzere toplam 21 tiyatro grubu katılıyor. Denizli merkezin yanında Acıpayam, Tavas ve Çivril’de de beğeniye sunulan oyunlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi topluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nde sahne alacak gruplar ve tiyatrocuların festival programı boyunca 29 gösteri, 5 farklı atölye çalışması ve iki ayrı söyleşiye imza atacağı kaydedildi. Festival kapsamında, ünlü tiyatrocu Kemal Aydoğan, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu ile Prof. Dr. Tülin Şahin, Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin ve Sinan Küçüköz de söyleşileriyle renk kattı.

Toplam 21 tiyatro grubunun katıldığı ve tüm oyunların ücretsiz olduğu festivalin 24 Mayıs’ta sahnelenecek kapanış oyunu ise Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sergilenecek. Birol Tezcan’ın yönetmenliğini yaptığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler” adlı kapanış oyununa tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin kültür ve sanatla daha yoğun buluşması için çaba harcamaya devam edeceklerini belirterek, yaklaşık 1 hafta boyunca tiyatro sanatının kalbinin Denizli’de attığını söyledi. Denizlilileri 24 Mayıs’taki kapanış oyununa davet eden Başkan Zolan, festival ile her geçen yıl tiyatronun Denizli’de daha da ilerlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.