Ankara’da Bu Bölgeye Yatırım Yapan Kazanacak

Ankara’da Bu Bölgeye Yatırım Yapan Kazanacak

ANKARA (İHA) – Ankara’nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca bölgesi, kentin yeni cazibe merkezi olmaya aday görülüyor.Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, son dönemde...

ANKARA (İHA) – Ankara’nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca bölgesi, kentin yeni cazibe merkezi olmaya aday görülüyor.

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, son dönemde Ankaralıların Bağlıca bölgesine olan yoğun ilgisi ve bölgede yatırım yapan müteahhit sayısındaki ciddi artışa dikkat çekti. Ankara’nın batı yönündeki gelişim aksını oluşturan Eskişehir yolunun solundaki bölgede son yıllarda hızlı bir kentleşme yaşanırken, Bağlıca’nın da yer aldığı yolun sağına ilginin görece düşük kaldığına işaret eden Ünal, sol hattaki gelişimin büyük ölçüde tamamlanmasıyla artık gözlerin Bağlıca’ya çevrildiğini belirtti. Bölgedeki ciddi kamu yatırımlarına da değinen Ünal, Ankara Üniversitesi’nin 2 bin dönüm alan üzerinde kuracağı Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı yatırımının da Bağlıca’nın gelişimine ivme kazandırdığına işaret ederek, “Müteahhitler önümüzdeki 5 yıl içinde yapacakları projelerin en az bir tanesinin Bağlıca’da olmasını isteyecekler” dedi.

“BÜYÜK MÜTEAHHİTLER İÇİN BAĞLICA’NIN ZAMANI GELDİ”

Ankara’nın yeni cazibe merkezi olmaya aday Bağlıca’yı gayrimenkulde akılcı yatırımın adresi olarak gösteren Ünal, şunları söyledi:

“Yıllardır Eskişehir yolunun solu değerli ama sağından bir şey olmaz diye konuşuldu. Bağlıca aslında ‘yolun solu ne kadar değerliyse yolun sağı da o kadar değerlidir’in karşılığı. Yolun solunda artık bir yer kalmadı. Artık gözler Bağlıca’da. Ümitköy’ün benzeri bir şehir Bağlıca’da kuruluyor ve daire fiyatları da 450-500 bin lira. Böyle olunca da insanlar buraya hücum etmeye başladılar. Son bir buçuk, iki yıldır müteahhit sayısında da ciddi bir artış var. Ama aslında Bağlıca’nın ihtiyacı olan şey marka müteahhit. Bağlıca’nın içerisinde küçük ve orta ölçekli müteahhitler iş yapabiliyorlardı. Ama şimdi Ankara Üniversitesi’nin kenarındaki arsalarda her bir parsel en küçük 200 metrekarelik dairelerden oluşuyor. Dolayısıyla Bağlıca’nın orta seviyenin üstündeki ya da 3-4 tane müteahhidin birleştiği bir yapıya ihtiyacı var. Onlar da bugüne kadar Çankaya’da, Ümitköy’de ve İncek’te inşaat yaptı. Şimdi de Bağlıca’da yapma zamanları geldi. Şu anda zaten Bağlıca dışında 200-300 dairelik bir konutu yapabilecekleri bir arsa yok Ankara’da.”

“BAĞLICA ÜÇ-DÖRT YILDA GELİŞİMİNİ TAMAMLAR”

Ünal, bakanlıklar ve çeşitli kamu kurumlarının Eskişehir yolu üzerine taşınmaya başlamasının bu bölgenin değerinin artacağının en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Bölgede 6 üniversite yerleşkesi bulunduğuna işaret eden Ünal, “ Üniversitelerin ve kamu kuruluşlarının gelmesiyle birlikte buranın değeri her geçen gün artacak. Bağlıca 2010 yılından bu yana gözde bir mekân. Tahminen 3-4 sene içerisinde de gelişimini tamamlamış olacak” diye konuştu.

Ünal, Bağlıca’nın 45 bin nüfuslu bir bölge olacağını belirtti.

“BAĞLICA İMAR PLANI GÜZEL YAPILMIŞ BİR YER”

Bağlıca’nın imar planına da değinen Ünal, “Bence sadık kalınırsa güzel bir imar planı. Çok betonlaşmanın olmadığı, arazinin yüzde 65-70‘nin yeşil kaldığı, sosyal donatıların yüksek olduğu bir yer" ifadesini kullandı.

Ünal, plana göre Bağlıca’nın küçük butik sitelerinin yer aldığı bir yerleşim olacağını, ancak Ankara Üniversitesi Sağlık Merkezi yanında 32 parselden oluşan yaklaşık 9 bin konutluk büyük bir site alanı ve ticari hayat alanları bulunduğuna işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.