Anketle, Aydın’ın 4 yıllık stratejik planı hazırlanacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın 2015-2019 yıllarını kapsayacak staratejik plan hazırlıkları için kolları sıvadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın 2015-2019 Stratejik Planı için halkın önerilerini öğrenmek için anket çalışması başlattı. www.aydin.bel.tr adresi üzerinden düzenlenen ankette katılımcılara 44 soru yöneltiliyor. Öncelikle Aydın’da yaşamaktan, belediyenin genel hizmetlerinden memnun olup olmadıkları sorulan anketörlere, daha sonraki aşamada büyükşehir belediyesi daire başkanlıklarında verilen hizmetlerin kalite sorusu yöneltiliyor. Bir sonraki aşamada Aydın’da öncelikle düzeltilmesi gereken en önemli sorunları sıralaması istenen vatandaşlardan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik, ulaşım, kentleşme, kültürel ve sosyal alanlarda yapmasını istedikleri çalışmalar ve belediyeden insan yaşamını daha kolaylaştıran, kentin yaşanabilir bir şehir olması için nelerin yapılabileceği önerileri sorusu yöneltiliyor. Anketin son bölümünde vatandaşların Belediye’ye yaptığı olumlu yada olumsuz başvurulardan netice alıp almadıkları sorusuna cevap aranıyor.

ARALIK AYINA KADAR SÜRECEK

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan bu anketin Aralık ayına kadar süreceği öğrenilirken, Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, anket formuyla toplanacak verilerin belediyenin 2015-2019 yıllarını kapsayacak stratejik plan hazırlık çalışmalarında kullanılacağını söyledi. Anket sonuçlarını halka daha kaliteli hizmet vermek ve vatandaşların memnuniyetini sağlamak için yapılacak çalışmalarda kendileri için temel oluşturacağını ifade eden Çerçioğlu, Aydınlıları ankete katılmayı davet etti.

‘PROJELERİ HALKIN ÖNCELİĞİ BELİRLİYOR’

Aydın’ın geleceğini planlarken ve belediye tarafından verilecek hizmetlerin öncülüğünü belirlerken sadece bu ankete bağlı kalmadıklarını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, “Bizim hergün 150 kişilik ekibimiz köylerde, ilçelerde vatandaşlarımızla bir araya geliyorlar. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızın belediyemizden beklentilerini öğreniyoruz. Diğer yandan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Zaman zaman kendimde ev ziyaretleri yapıyorum. Sivil toplum örgütleriyle de görüşmelerimiz oluyor. Hayata geçireceğimiz projelerde bu görüşmeler etkili oluyor. Halkın isteklerini önerilerini dinlemeden bir projeye karar vermiyoruz” dedi.

‘JEOTERMAL PROJELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYRUZ’

Halk için yapılan işlerden vatandaşın bi haber olmasının doğru olmadığını ifade eden Başkan Çerçioğlu, Aydın’ı ortak akılla geleceğe taşımak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bizim önceliğimiz halkımızın önceliğidir. Halkın istek ve talepleri bizim yol haritamızı belirler. Son dönemde yaptığımız araştırmalarda Aydınlıların talepleri doğrultusunda jeotermal atağımız var. Bunun için büyükşehir bünyesi bünyesindeki Ayjeotermal Enerji A.Ş.’nin 50 Bin TL olan sermayesini meclis kararıyla 10 Milyon TL’ye yükselttik. Önümüzdeki günlerde jeotermalle ilgili 3 ayrı projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.