Anneler Günü Esnafı Da Sevindirdi

Anneler Günü Esnafı Da Sevindirdi

Dünyada yaklaşık 143 yıldır kutlanan Türkiye’de ise 5 Mayıs 1955 tarihinden bu yana kutlanan Anneler Günü sadece anneleri değil esnafı da sevindirdi.

Dünyada yaklaşık 143 yıldır kutlanan Türkiye’de ise 5 Mayıs 1955 tarihinden bu yana kutlanan Anneler Günü sadece anneleri değil esnafı da sevindirdi. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da pek çok firma Anneler Günü için değişik kampanyalar düzenlerken, Annesinin gönlünü almak isteyenler aynı zamanda esnafı da sevindirdi.

Aydın’da Anneler Günü’nde en çok sevinenler anneler kadar dayanıklı ev aletleri satıcıları, mobilyacılar ve sarraflar oldu. Durumu iyi olanlar daha çok altın ve kıymetli hediyelerle annelerinin gönlünü almaya çalışırken, çiçekli kutlama her zaman olduğu gibi en fazla tercih edilen hediyelerin başında yer aldı.

Altının her zaman en ağır hediyeler arasında yer aldığını belirten Aydınlı sarraflardan hakan Bezirgan, Anneler Günü’nün sadece anneleri değil esnafı da sevindirdiğini belirterek kendileri için bu günün bereketli geçtiğini belirtti.

ANNELER GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ

Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan ‘Anneler Günü’ ile ilgili çeşitli rivayetler bulunsa da Dünya’daki ilk anneler günü’nün 1872 yılında kutlandığı öğrenildi. Kökeni Sümerlere kadar dayandırılan “Anneler Günü”yle ilgili ilk resmi kutlamanın 1872’de Amerikalı Julia Ward Howe’den geldiği belirtilirken, Türkiye’de de, 5 Mayıs 1955’te, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl mayıs ayının ikinci Pazar gününün “Anneler Günü” olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 yılında, Türkiye’de yılın annesi olarak Nene Hatun’un seçildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü’nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.