“Annelik Kadına Verilen En Büyük Hediye”

“Annelik Kadına Verilen En Büyük Hediye”

Hastanesi Kadın doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Uğurlu, “Anneliğin kadına verilen en büyük hediye olduğunu." söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da Anneler günü ile ilgili çeşitli hazırlık ve etkinlikler tertiplenirken, özel Liva Hastanesi Kadın doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Uğurlu, “Anneliğin kadına verilen en büyük hediye olduğunu” söyledi.

Anneliğin, toplumda çok meşakkatli zor bir görev olarak algılandığını oysa bu durumun da ciddi keyif verici ayrı bri güzellik olduğunu belirten Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Uğurlu hemcinslerinin Anne olmanın keyfini yaşamalarını tavsiye etti.

Annelik kadına verilen en büyük hediye ve en güzel sorumluluk olduğunu kaydeden Kadın Doğum Uzmanı Uğurlu “Kimi kadınların zor ve yorucu, kimilerinin rahat ve keyifli diye tanımladığı gebelik sürecini anneliğe adımda zorlaştırmak ya da kolaylaştırmak aslında kadınlarımızın elinde. Bazı anne adaylarını daha ilk günlerden huzursuz etmeye başlayan bulantı ve kusmaların temeline bakıldığında kendini gebeliğe hazır hissetmeyen, bilinçaltında bebeği kabullenemeyen, gebeliğin zamansız olduğunu düşünen ve bebeği istemeyen annelerde daha çok olduğu görülmüş. Sağlıklı, huzurlu bir gebelik için daha işin en basında pozitif duygularla beynimizi doldurmamız şart” dedi.

“BEBEĞİNİZİ VE KENDİNİZİ SADECE BESİNLE DEĞİL GÜZEL DUYGULARLA BESLEYİN”

Anne adaylarının hep “ne yemek gerektiğini” merak ettiklerini halbuki anne kanıyla bebeğe ulaşan besin maddelerinin dışında annenin duygu durumuyla bağlantılı birçok kimyasallar, hormonlar ve büyüme faktörlerinin de bebeğe iletildiğini belirten Özel Liva Hastanesi Hekimlerinden Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Uğurlu “ Annenin kanıyla besinlerini paylaşan bebek aynı zamanda duygularını da paylaşır. Gebelerin hamileliğin keyfini yaşamalarına engel olan en önemli şeylerden biri de doğum korkularıdır. Etraftan duyulan olumsuz doğum anıları, kafada kurulan kötü senaryolar, ya doğumda yanlış şeyler yaparsam ya da bana yanlış şeyler yaparlarsa korkularıyla gebelikler kabusa dönmekte, gebeliği tedirgin, gergin ve korkularla geçiren anneleri lohusalıkta mutsuzluklar ve depresyon beklemekte. Gebeliğin ilk gününden itibaren pozitif düşünmeyle, bedeninizi tanımaya çalışmakla, olumsuz hikaye ve tavsiyeleri kulak ardı etmekle ve Allah’ın en güzel hediyelerinden biri ola ‘Anneliğe’ kavuşmanın mutluluğunu hissederek bu uzun gebelik süresini hayatınızın en keyifli bir dönemi haline getirmek elimizde” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.