Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Hacıköseler Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel 2. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu.

Festivalde gecenin son bölümünde sahne alan Ankaralı Ayşe, söylediği şarkılarla binlerce vatandaşı coşturarak keyifli dakikalar yaşattı. Hacıköseler Güzelleştirme ve Yerli Ürünleri Tanıtım Derneği’nin tertiplediği, kurum ve kuruluşlar ile sponsor firmaların destekleriyle düzenlenen 2. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bölgede üretimi artan ve üreticilerin ilgi duyduğu Antep Fıstığı tanıtılması amacıyla bu yıl 2. ‘si düzenlenen Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Hacıköseler Mahallesinde binlerce Yenipazarlı ve Aydın’ın hemen her bölgesinden gelen davetlileri buluşturan 2. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali’ne AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Yenipazar AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbet’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ÇOŞKULU KALABALIK GEÇ SAATLERE KADAR EĞLENDİ

2. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali’nin açılış bölümünde sahne alan sanatçılardan Dilek Alşahan, Ahmet Durmuş ve Pınar Dilşeker söyledikleri türkü ve şarkılarla vatandaşa keyifli dakikalar yaşattı. Gecenin final bölümünden önce vatandaşları akrobasi hareketleri ve espirili skeçleri ile büyüleyen Erdener-Seda Show ise coşkulu kalabalığı gecenin finaline hazırladı. Hacıköselere 2. defa gelen ve gecenin eğlence kısmının kapanışını yapan Türk Halk Müziği Sanatçısı Ankaralı Ayşe Dinçer kalabalık arasına girerek vatandaşlarla birlikte şarkılarını söyledi. Sevgi seli ile karşı karşıya kalan Ankaralı Ayşe, vatandaşlar tarafından hediye edilen yöresel yazmayı başına bağlayarak başta protokol üyeleri olmak üzere coşkulu kalabalığı gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendirdi.

"AMACIMIZ ANTEP FISTIĞININ TANITIMINI YAPMAK"

Bu seneki festivalin Hacıköseler Güzelleştirme ve Yerli Ürünleri Tanıtım Derneği öncülüğünde gerçekleştiğini kaydeden dernek başkanı ve Hacıköseler Mahallesi Muhtarı Alaattin Sarıoğlu, “Festivaldeki amacımız son yıllardaki üretimi hızla artan Antep Fıstığının tanıtımını yapmak, alıcıların ve yatırımcıların dikkatini çekmek, bürokrasinin gözünü mahallemizin üzerine yoğunlaştırmak, gece gündüz çalışan çiftçilerimiz ile tüm misafirlerini buluşturmaktır” dedi.

“AĞAÇ BAŞINA ORTALAMA VERİM 3 KİLOGRAMDIR”

Antep Fıstığı hakkında bilgiler vererek Antep Fıstığının son yıllarda Aydın ve İzmir illerinde de üretimine başlandığını kaydeden Aydın Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Türkiye’de kestane, incir ve zeytin üretiminde ilk sıralarda yer alan Aydın’ımızın Yenipazar ilçesine bağlı Hacıköseler Mahallesinde ana geçim kaynağı Antep Fıstığıdır. Burada yetiştirilen Antep Fıstıkları Gaziantepli tüccarlara satılmaktadır. İlimiz merkez ilçe dahil olmak üzere 15 ilçemizde Antep Fıstığı yetiştiriciliği yapılmakta olup 2013 yılında 469 ton üretim gerçekleşmiştir. Ağaç başına ortalama verim 3 kilogramdır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ EN İLERİ ÜLKELER ARASINA HEP BERABER TAŞIYACAĞIZ”

Konuşmasına festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın dünyanın en önemli yerlerinden biri olduğunu ifade ederek cennet gibi toraklarda yaşadığımızı dile getirdi. Allah’ın her türlü nimeti bu topraklarda var ettiğini hatırlatan Erdem, köylülerin bu ürünlere şükrederek sahip çıkmasını istedi. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize hayırlı olması temennisinde de bulunan Erdem, “10 Ağustos’da Türk milleti en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirdi. 12. Cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçildi. 10 Ağustos günü itibariyle Türkiye’de yeni bir sayfa açıldı. Halkın iradesinin tecelli ettiği halkın başkanını seçtik. Bu demokrasi adına ve Türkiye’nin geleceği açısından yeni bir sayfanın açılmasıdır. Bu konuda Yenipazar’ın köylerine 12. Cumhurbaşkanımızın seçilmesinde destek veren herekese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hedef Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef olan muasır medeniyetlerin üzerine çıkmaktır. Türkiye’yi bu ülkelerden daha iyi duruma getirmektir. Hedef 2023. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde Türkiye’yi en ileri ülkeler arasına hep beraber taşıyacağız. Kendi otomobilimizi, uçağımızı füzemizi, uydumuzu, tüfeğimizi, gemimizi, helikopterimizi ve tankımızı yaparak Türkiye’yi inşallah en ileri ülkeler arasına hep beraber sokacağız. Türk milletinin gayretleriyle inancıyla hedeflerimize ulaşıp başaracağız” diye konuştu.

FESTİVAL ÇEKİLİŞ İLE SON BULDU

En iyi Antep Fıstığı yetiştiriciliği yarışmasında dereceye girenlere belge ve birtakım ödüller de verilirken programa katılan sanatçılara ve protokol üyelerine de plaket takdim edildi. Hacıköseler köyü ve Aydın’ın çeşitli yerlerinden gelen ve binlerce kişinin katıldığı Antep Fıstığı Festivali hediye çekilişi ile sona erdi.

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

Antep Fıstığı Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.