Antidepresanlar intihar eğilimini artırıyor

Antidepresanlar intihar eğilimini artırıyor

Danimarka'da araştırmalar yapan bilim insanları, terapi ile tedavi edilebilecek hastaların antidepresan kullanmasının intihar riskini 2 kat artırdığını ortaya çıkardı.

Yapılan son araştırmalarla, sağlıklı insanlarda antidepresan kullanımının intihar riskini iki kat artırdığı sonucuna ulaşıldı. Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan araştırmada herhangi bir ruhsal sıkıntısı olmayan kişilerde antidepresan kullanımının kendine zarar verme ve intihar eğilimine olan etkisi mercek altına alındı.

İngiltere merkezli "Journal of the Royal Society of Medicine" tıp dergisinde yayınlanan araştırmada 612 hastanın geçmiş antidepresan kullanımları incelendi.  Çalışmanın sahibi Profesör Peter Gotzsche, antidepresanın sağlıklı insanlarda intihar riskini artırdığını gerçeğinin yanında, doğru bilinen bir yanlışı da ortaya çıkardı.

Eski tahminlerin aksine antidepresanların sadece çocuklar ve ergenlerde intihar ve zarar verme eğilimini artırmadığı, bu ilaçların yetişkinler üzerinde de aynı etkiyi yapabileceği ispatlandı. Gotzsche, bunun ölümcül bir yanılgı olduğunun altını çizdi.

 

Haber Kaynağı: Ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.