Apartman bahçesi hayvan mezarlığına döndü

Apartman bahçesi hayvan mezarlığına döndü

Nazilli'de apartmanlarında besledikleri sokak hayvanlarının, araçlar tarafından ezilerek hayatlarını kaybetmelerine tepki gösteren vatandaşlar, "Artık yeter, apartmanımızın bahçesi hayvan mezarlığına döndü" dedi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Nazilli'nin Yeni Mahalle Ordu Caddesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, sokak hayvanlarına apartmanlarında bakıyor. Apartmanın önünde ve bahçesinde hayvanlar için yaptıkları barakalarla soğuk kış günlerin de onlara dost olan vatandaşlar, her gün yaşanan kedi ve köpek ölümlerinden ise dertli. Kedileri dolaşmaları için sokağa saldıklarında, yoldan geçen araçların altında kaldıklarını ve öldüklerini söyleyen apartman sakinleri, belediye ekiplerinin Ordu Caddesi'nde trafik önlemi alması gerektiğini belirtti. 

1-343.jpg

Geçtiğimiz günlerde köpeği ölen Bedriye Kösemek isimli bir vatandaş, sürücülerin daha dikkatli olmasını gerektiğini savundu. Kösemek, yaptığı açıklamada, "Biz, kedi ve köpekleri besliyoruz, beslediğimiz hiçbir işe yaramıyor. Tek bir aracın altında kalması ölümüne neden oluyor. Kedi, dediğin şey küçücük şey her yerden çıkar. Köpek de aynı şekilde. Bunlar illaki dışarıya çıkacak dolaşacaklar. Sürücü arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli gitmelerini istiyorum. Biz kendi evimizden ve iş yerlerimizden getirdiğimiz yiyeceklerle bunları besliyoruz. Biz kuş,kedi, köpek ayrımı yapmadan tüm hayvanlara bakıyoruz."ifadelerini kullandı.

2-313.jpg

"Gömüyoruz, eve öyle giriyoruz"

Bir hafta içinde 7 tane kedi ve köpeğin araçlar tarafından çarpıldığı için öldüğünü ifade eden Arzu Çam ise, "Bir sene içinde 15 tane kedi kaybettik. Bahçemizin yan tarafına baraka yaptık, sağ olsun apartmandakilerde çok yardımcı oluyorlar. Bu cadde boyunca yardıma muhtaç bütün hayvanlara bakıyoruz. Zaten hayvanlarda nerede yiyecek var orada toplanıyorlar. Bunlardan eve aldıklarımız oldu, hava alsınlar diye dışarıya çıkarıyoruz, sağ olarak eve sokamıyoruz. Gömüyoruz, eve öyle giriyoruz." dedi.

11-049.jpg

Bahçe değil, hayvan mezarlığı

Apartmanın arka bahçesine ölen kedileri gömdüklerini belirten Arzu Çam, buranın hayvan mezarlığına döndüğünü söyledi.Bahçeye gömülü 15 kedinin olduğunu kaydeden Çam, "Gözümüz gibi baktığımız hayvanlar sürücülerin kurbanı oldu. Çarpıp kaçıyorlar, arkalarına bakma zahmetinde bile bulunmuyorlar. Biz içeriye sağ kedi sokamaz olduk.Köpeğin bile bir kediyi emzirdiği dönemde,çok yazık yani biz insanlığımızı kaybettik " dedi.

3-275.jpg

"Ne kasis var, ne levha var"

Ölen sokak hayvanlarını kendi elleriyle taşıdığını söyleyen Selin Çam,"Kedileri kendi elimle dışarıya çıkardım, hiç geri alamadım. Bir korna, bir fren sesinde acaba bir şey mi oldu? Acaba hangisi çarpıldı? sürekli tetikteyiz. Çarpan bırakıp gidiyor. Hep kucağımda ölen hayvanları ben aldım. Ne kasis var, ne levha var. Hiçbir önlem yok. Yetkililerin biran önce burada önlem alması gerekir."diye konuştu.

5-088.jpg

6-062.jpg

7-042.jpg

8-029.jpg

9-017.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum