Arama Kurtarma Ekipleri Tatbikata Damga Vurdu

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonunun (AKDF), "6,9 büyüklüğünde deprem" senaryosuna göre planlanan "2014 Yılı Ulusal Tatbikatı", arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapıldı.

Tatbikata Aydın’ı temsil eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birimi, tam donanımlı arama kurtarma müdahale aracı ve canlı insan arama köpeği Belçika kurdu “Falco” ile katıldı.

“FALCO”NOKTA İŞARETİ YAPTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birimi 9 kişilik ekibi ile tatbikata damgasını vurdu. Enkaz çevresinde güvenlik şeridi oluşturduktan sonra yaralı sesi duymaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ses gelmemesi üzerine "Falco" adlı köpeğiyle arama enkaz altında arama yaptı. Ekipler, arama kurtarma köpeği Falco’nun otuz saniye gibi kısa bir sürede nokta işareti yaparak havladığı yerde çalışmalarını hızlandırarak, enkazdan bir yaralı çıkardı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri enkaz altındaki yaralıya ulaşmak ve iletişime geçmek için Prompter cihazını kullandı. İki gün süren tatbikatın son gününde ekipler büyük bir binanın enkazında ortak çalışma gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.