Arapapıştı Kanyonu'nun son hali görenleri şaşırttı

Arapapıştı Kanyonu'nun son hali görenleri şaşırttı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında turizme kazandırılan ve ‘Dünyanın 8. Harikası’ olarak nitelendirilen, Bozdoğan’daki Arapapıştı Kanyonu kurumaya yüz tuttu.

30 Nisan’da “Dünyanın 8. Harikası” olarak turizme kazandırılan Arapapıştı kanyonu, yağışların azlığı ve baraj suyunun tarımsal sulamada kullanılmasından dolayı kurumanın eşiğine geldi. Açılışının ardından 7 ay gibi kısa sürede su seviyesi dibe inen doğa harikasındaki tekne turları da iptal edildi. Kanyon boyunca hizmet veren balık işletmecileri ise kuraklığa benzer görüntülerden dolayı tarihi kanyona yerli turistlerin gelmediğini savundu. Suyun birden çekilmesinden ötürü yüzeye çıkan pet şişe gibi kimyasal atıklar da, tarihi güzelliğe leke düşürdü.

be1ed0b1-edaf-44a0-8d2c-518341d946be.jpg

Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Arapapıştı Kanyonundaki su seviyesinin barajdaki su seviyesinin düşmesinden kaynakladığını söyledi.  Başkan Apaydın, “Vatandaşlarımız, bir süre tekne turu gerçekleştiremeyecek. Ama burada çeşitli etkinliklerle doğal yürüyüş alanlarımız mevcut. Herkesi buraya davet ediyoruz” dedi. 

84a67ae5-8dc3-45c3-a79c-5248b47bc570.jpg

Büyükşehir Belediyesi ile Bozdoğan Belediyesi’nin işbirliğiyle turizme kazandırılan kanyon, açılışından bu yana çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı.

315aa3c6-4504-43e2-8adc-807e003a9518.jpg

 

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.