Araplar Dubai’ye De Bir “Modoko” İstiyor

Araplar Dubai’ye De Bir “Modoko” İstiyor

Yarım asırdır özel tasarım mobilyalar üreten saygın markaları bünyesinde barındıran Mobilyanın Başkenti Modoko, Ortadoğu’nun en geniş katılımlı tasarım organizasyonu kabul edilen Dubai Index 2015’e ka...

Yarım asırdır özel tasarım mobilyalar üreten saygın markaları bünyesinde barındıran Mobilyanın Başkenti Modoko, Ortadoğu’nun en geniş katılımlı tasarım organizasyonu kabul edilen Dubai Index 2015’e katıldı.

Uluslararası mobilya, ev dekorasyonu, iç ve dış dizayn firmalarının ve profesyonellerinin buluştuğu çeyrek asırlık geleneğe sahip fuarda, Ortadoğu mobilya sektörünün en önemli temsilcilerine Türk mobilya tasarımının geldiği noktayı anlatan Modoko’nun; özellikle Arap kadınlarının ve büyük inşaat firmalarının yoğun ilgisiyle karşılaştığı vurgulandı.

Mobilya sektörünün devlerinin buluştuğu fuarı, 200 binden fazla ziyaretçinin izlediği ve Türkiye’den fuara 43 firmanınkatıldığı belirtildi. Fuarın Türkiye açısından en önemli gündeminin, “Ortadoğulu mobilyacıların, Modoko’dan, Dubai’ye de bir Modoko kurmasını istemeleri” olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ortadoğulu özel inşaat firmalarının, Modoko’nun özel tasarım geleneğine büyük ilgi gösterdikleri, yoğun temasta bulundukları vurgulandı.

"’DUBAİ MODOKO’ İÇİN DOĞRU ADRESİZ"

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik yaptığı açıklamada, “Ortadoğu’nun en geniş katılımlı tasarım organizasyonundaki, Modoko’ya ilginin bu denli yüksek oluşu bizi çok mutlu etti. Genel tüketici ve özel tasarım isteklerini önemsemeyi varlık nedeni sayan bir kuruluş olarak bu ilgiyi hak ettiğimizi düşünüyorum. Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir Modoko kurulması yönünde gelen talep bizi gerçekten hem sevindirdi ve hem de şaşırttı. Bu denli önemsenmek gurur verici. Açıkçası fuarda karşılaştığımız ilgiyi de göz önüne alırsak, Dubai’ye de bir Modoko açmak üzere çalışmalara başlamanın tam zamanı diye düşünüyoruz. Ayrıca, gelecek yıl çok daha fazla Modoko mobilyacıları ile fuara katılacağız” dedi.

1946’dan bu yana, mobilya AVM’si ve özel tasarım mobilya üretimi konularında 70 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını vurgulayan Özçelik, Ortadoğu mobilyacılarının bu talebini karşılama konusunda doğru adres ve ürettikleri mobilya konsept tasarımları ve yenilikçi yaklaşımıyla, mobilya perakendesi konusunda gerçek bir marka olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.