Arılarla domates üretimini artırdı

Arılarla domates üretimini artırdı

İncirliova'da 25 yıldan beri çilek ve domates üretimi yapan Ali Türkeri, bu yıl bombus cinsi arı kullanarak kurduğu serada hormonsuz domates üretimi yaparak domateste kaliteye artırdığını ifade etti.

İncirliova’nın Akçeşme Mahallesi’nde çilek ve domates üretimi yaparak geçimini sağlayan Ali Türkeri, bu yıl ilk kez serada bombus arılarıyla domates üretimine yaparak hem kaliteyi, hemde üretimi artırdığını söyledi.

Ali Türkeri, domates üretiminde bombus arısı kullandığı için kaliteli domates yetiştirdiğine değinerek, “1990 yılından beri serada çilek ve domates üretimi yapıyorum. Şuan bu serada ürettiğim domateste bombus arı tozlamayla tamamen organik üretim yapıyoruz. Domates üretiminde hormon yok, tamamen doğal arı tozlama üretimdir. Domatesin tadı mükemmel, tüketici çok beğeniyor ve Ege’de olabilecek en iyi domates diyebiliriz. Alkan cinsi bir domates piyasada da rağbet gören bir domates cinsidir. 3 bin 500 dekar arazi üzerine kurduğum serada 45 ton civarında domates üretiyorum. Üretilen domatesi genelde Aydın’daki yerel pazarlardaki pazarcı arkadaşlar alıyor. Ben perakende değil, toptan satıyorum. Şuan buradan çıkış fiyatının kilosu bir lira 70 kuruş civarında. Bu tabi ki istek ve talebe göre zaman zaman değişebiliyor. Domateste Pazar sıkıntımız yok" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.