Arpaçay’da Engelli Haftası Ziyaretleri

Arpaçay’da Engelli Haftası Ziyaretleri

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri Engelliler Haftası dolayısıyla ilçe merkez ve köylerinde bulunan engellileri ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.SYDV yetkilile...

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri Engelliler Haftası dolayısıyla ilçe merkez ve köylerinde bulunan engellileri ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.

SYDV yetkilileri, ziyaretlerinde engellilerin istek, talep ve beklentilerini not alarak çözümü noktasında söz verdiler. Yapılan ziyaretlerde engellilere verilen hediyeler de kendilerini mutlu ederken ziyaretlere ilçe Toplum Sağlığı Merkezinden doktor ve sağlık ekipleri de katılarak sağlık taraması yaptı ve sağlık durumları hakkında engelliler ve aileleri bilgilendirildi.

Kaymakam Faruk Erdem, görevlilerin Engelliler Haftası münasebetiyle ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdem, “Engellilerin talepleri arkadaşlarımızca not alınarak bize ulaştırıldı ve biz de en hızlı şekliyle bunları çözmeye çalışıyoruz. Engelli olmak kişinin kendi kararı ve isteği ile olmuyor ve bir gün bizim de engelli olabileceğimizi unutmamalıyız” dedi.

Faruk Erdem, “Netice de hak ve özgürlükler noktasında onların da sağlıklı bireylerden farklı olmadığının bilincinde olarak kendilerine bu hassasiyetle yaklaşmamız gerekiyor. Bu vesileyle engelliler haftasını kutlar, tüm vatandaşlarımıza kazasız ve sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.