Arslanlı, ‘Cazibe Merkezi’ haline geliyor

Nazilli-Denizli karayolu üzerinde bulunan Bölge Trafik İstasyonu’nun önünden Ödemiş yoluna bağlantı yapılıp yeni yol açılacağı söylentileri, Arslanlı’da bulunan arsalara taleplerin artmasına neden oldu.

06 MART 2008 tarihinde ‘belediye’ tüzel kişiliği sona eren ve köye dönüştürülen, 2014 yılının başında Aydın ilinin ‘büyükşehir’ ilan edilmesinin ardından ‘mahalle’ statüsüne dönüşen Arslanlı, ‘cazibe merkezi’ olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

• NÜFUSU 2 BİNE YAKLAŞTI

Toplam nüfusu 2 bine yaklaşan ve Nazilli’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan Arslanlı, arazi varlığı, coğrafi konumu, iklim koşulları, su kaynakları ve toprak yapısının uygunluğu ile tarım ürünleri ve bitkiler açısından büyük bir çeşitlilik ve zenginlik gösteriyor.

• GELENEK VE GÖRENEKLERİNE BAĞLILAR

Gelenek ve göreneklerine bağlılıkları ve giydikleri yöresel kıyafetler ile de dikkat çeken Arslanlı halkı, Ramazan ve Kurban bayramlarında geleneksel hale getirdikleri ‘keşkek hayrını’ günümüzde de devam ettirme başarısını gösteriyor. Arslanlı halkı, 300 yıldan bu yana ‘imece’ usulüyle gerçekleşen bayram keşkekleri geleneği sürdürmekte kararlı gözüküyor.

YENİ YATIRIMCILARIN DA GÖZDESİ HALİNE GELDİ

Nazilli şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Arslanlı, ‘Belde Belediyesi’ olduğu yıllarda kısıtlı bütçe ve imkanlar nedeniyle hizmet üretemez hale gelmişti. Nazilli Belediyesi’nin başlattığı altyapı, kanalizasyon ve yol çalışmaları ile büyük bir gelişim göstererek adeta ‘hayat’ bulan Arslanlı, son yıllarda yeni yatırımcıların da gözdesi haline geldi.

• KAYMAKAM OKUR ARSA SATIN ALDI

Nazilli-Denizli karayolu üzerinde bulunan Bölge Trafik İstasyonu’nun önünden Ödemiş yoluna bağlantı yapılıp yeni yol açılacağı söylentileri, Arslanlı’da bulunan arsalara taleplerin artmasına neden oldu. Arsa fiyatları her geçen gün artış gösteren Arslanlı’da, arsa sahibi olanlara son olarak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da eklendi. Okur’un Arslanlı’dan Güzelköy’e yakın bir bölgeden 3 dönüm arsa satın aldığı öğrenildi. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.