Artık Onlar Da Birer Mehmetçik

Artık Onlar Da Birer Mehmetçik

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ kapsamında Sinop’ta 20 engelli, bir günlük temsili askerlik yaparak yemin etti.İl Jandarm...

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ kapsamında Sinop’ta 20 engelli, bir günlük temsili askerlik yaparak yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, vali yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay ve asker yakınları katıldı.

Yemin töreni programında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten Yaptı. Serten yaptığı konuşmada, "Anayasamız gereği askerlik hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik sorumluluğu asker, millet kavramının dünyadaki yegane örneğini temsil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu yaşamaktadır. Askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak ta yerine getirmelerini sağlamak maksadı ile bugünü tertip etmiş bulunmaktayız" dedi.

Garnizon Komutanı’nın konuşmasından sonra yemin eden askerler adına konuşan J. Er Mehmet Aydın, "Jandarma Genel Komutanlığı’nın yurt çapında başlatmış olduğu engellilere yardım seferberliği uygulamalarını büyük bir memnuniyet ve heyecanla öğrenmiş bulunuyoruz. Bizlerin de topluma kazandırılması, motivasyonumuzun arttırılarak bilgi ve becerilerimizden faydalanılması açısından başlatılan bu faaliyetin önemine ve bizleri ne kadar memnun ettiğini anlatabilmek mümkün değildir. Komutanlık olarak yapılan bu uygulamaların toplumun diğer fertlerinin de bu konuya daha duyarlı olacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından engelli vatandaşlar için yemin törenine geçildi. Yemin töreninin ardından askerlere terhis belgeleri Vali Çetinkaya tarafından verildi. Tören programı konuklara çeşitli ikramların yapılması ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.