ARÜ’de Bir Kültür Ziyafeti: “Düş Kardeleni”

ARÜ’de Bir Kültür Ziyafeti: “Düş Kardeleni”

Ardahan Üniversitesi öğrencileri sanat ve edebiyatla ilgili katılımcılara ve meraklılarına “kültür ziyafeti” yaşatan nitelikte organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.Ardahan Üniversitesi Nihat Delib...

Ardahan Üniversitesi öğrencileri sanat ve edebiyatla ilgili katılımcılara ve meraklılarına “kültür ziyafeti” yaşatan nitelikte organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile ARÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü tarafından “Düş Kardeleni” isimli bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda (İİBF) düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

PROF. DR. DOĞAN: “ŞİİR, BİR İNAT İŞİDİR.”

Program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan’ın açış konuşması ile başladı. Şiir metninin özüne sadık kalarak sözcükleri kullanmanın bir incelik ve ustalık gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Doğan, “Şiir bir inat işidir. Her şeyden vazgeçin, ama inattan vazgeçmeyin. Öte yandan şiir, aslında ‘dalgalanmayan deniz durulmaz’ misali içimizin, duygu ve düşünce dünyamızın durulmasıyla ilgili bir şeydir. Durulabilmek için bazı soruların sorulabilmesi ve bu sorulara yanıtların aranabilmesi gerekiyor. Bu bir yolculuktur. Bu yolculuk sırasında insan, kendi aklı, vicdanı ve duygularını bir anlamda hayat aracılığıyla terbiye etme fırsatı buluyor. Çünkü ‘söylenmemiş söz yok…’ derler… Ama bütün buna rağmen yüzyıllardır başta şairler olmak üzere, edebiyatla uğraşan herkes duygu ve düşüncelerini her seferinde çok daha çarpıcı, etkileyici ve hepimizi içine çekici biçimde söyleme yolları bulmuştur. Bu nitelikte şiir dinletileri de bize birer davetiye olsun. Böylece hayatı ve onu ifade edebilmenin en gelişmiş yolu olan dil üzerine düşünmüş olalım. Çünkü dil, insan aklının bir aynasıdır.” diyerek, söz konusu programın anlam ve önemini ortaya koydu.

Program okunan şiirler ve söylenen türküler ile devam etti. Programda Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Sekreteri İbrahim Atalay bir sürpriz yaparak Sezai Karakoç’a ait “Mona Roza” isimli şiiri okudu. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.