Asgari ücretliye kredi kartı alt limiti 5 bin TL

Asgari ücretliye kredi kartı alt limiti 5 bin TL

Başbakan Binali Yıldırım, kredi kartlarına yapılan düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı. Asgari ücretliye kredi kartı alt limitinin 5 bin 200 lira olduğunu belirten Yıldırım; "Genel kredi taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. EKK'nun toplantısında ülkenin gündeminde olan, vatandaşı ilgilendiren konuları ele aldıklarını, tüketici kredileri ve kredi kartlarıyla ilgili uygulamalarda bazı yenilikler ve değişiklikler yapıldığını söyleyen Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

Kredi kartı borçlarına 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı

"Genel kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkardık. Bazı ürünlerde farklı kredi taksit sayısı olabiliyor, daha az, daha farklı olanlar var ama her halükarda 12 aydan daha fazla olmuyor, bu bir. İkincisi, kredi kartlarının borç bakiyelerini yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ne demektir? Baştan yapmışsınız taksitleri sonra ödeme zorluğu içine girdiniz, değiştirebiliyorsunuz, yeniden yapılandırma yapıyorsunuz ve bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ihtiyaç kredileriyle ilgili düzenleme.”

Asgari ücretliye kredi kartı alt limiti 5 bin TL

Yıldırım kredi kartı limitlerinin de gelire göre düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: “Bu konudaki son düzenleme de şudur, malum kredi kartı, gelirinin 4 katıyla sınırlı kredili alışveriş. Diyelim bin lira geliriniz varsa 4 bin lira. Burada küçük bir değişikliğe gidildi. Malum asgari ücrete bin 300 lira olduğu için en az kredi kullanma limiti kredi kartı için 5 bin 200 liraya çıkmış oluyor."

Türkiye genelinde kredi kartı kullanımının artmasıyla zorunlu gördükleri değişikliklere gidildiğini belirten Başbakan tüketici ve konut kredileriyle ilgili düzenlemelerden de bahsetti: “Tüketici kredilerindeki vade azami 36 aydı, bunu 48 aya çıkarıyoruz. Konut kredilerinde özkaynak-kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 bin liraya bir ev alacaksanız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Orada 5 puan arttırdık. Bankalar yüzde 80'e kadar kredilendirebilecek, yüzde 20'sini de alıcı karşılamış olacak."

 

Haber Kaynağı: Ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.