“Asıl Engellilik Zihniyet Engelliliği”

“Asıl Engellilik Zihniyet Engelliliği”

Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokul Müdürü Saffan Bölükbaşı, “Asıl engellilik bedensel engelliliği değil, asıl engellilik zihniyet engelliliğidir” dedi.Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaoku...

Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokul Müdürü Saffan Bölükbaşı, “Asıl engellilik bedensel engelliliği değil, asıl engellilik zihniyet engelliliğidir” dedi.

Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu “Engelliler Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenledi. Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe; Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Saffan Bölükbaşı, okul müdürleri öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve işaret diliyle okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan, 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Saffan Bölükbaşı, “Haftanın ismi ‘Engelliler Haftası’ olduğu için engelli kelimesini kullanıyorum. Aslında onlar engelli değil. Hepsi birer özel insan. Asıl engellilik bedensel engelliliği değil, asıl engellilik zihniyet engelliliğidir. Bunun için biz bu kişilere özel insan diyoruz. Bu gün kulağımız duyabilir, gözümüz görebilir, yürüyebilir, konuşabiliriz, sağlam bir vücuda sahip olabiliriz ama unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için bu özel vatandaşlarımıza yapılan her türlü hizmet, onların hayatını kolaylaştıracak her faaliyet aynı zamanda kendimize yapılmış bir hizmettir. Söz konusu bu özel insanlar olduğu zaman devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, bütün sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler olsun, dernekler olsun hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Çünkü sonuçta söz konusu insan” diye konuştu.

“BENİMDE İKİ TANE ÇOCUĞUM ENGELLİ”

Engelli olmanın zor bir şey olduğunu söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, “Engelli yetiştirmek anne ve babalar için daha zor bir iş. Benimde iki tane çocuğum engelli. Böbrek nakli oldular. O aileleri çok iyi anlıyorum. Allah onlara sabır versin. Engelli okullarında görev yapan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Gerçekten o arkadaşların görevleri diğer öğretmenlere göre çok daha zor. Engelli çocuklarımızın diğer çocuklarımız gibi yetişmesi hem devletimizin hem bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

Etkinlik Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin müzik gösterisi, Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin sergiledikleri gösterilerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.