Asım'ın Nesli Projesi, yaşlılarla gençler arasında köprü oldu

Asım'ın Nesli Projesi, yaşlılarla gençler arasında köprü oldu

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl başlatmış olduğu “Asım’ın Nesli Projesi” kapsamında pilot okul seçilen Efeler İlçesinden Şehit Orçun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden iki öğrenci yaşlı bir kadını evinde ziyaret etti.

Yaşlı kadının ziyaretine Efeler Şehit Orçun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zeynep Özcan, 10. sınıf öğrencisi Rukiye Akar ve Efsen Nur Kural, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Müdür Yardımcısı Bahamettin Karaköse eşlik etti.

GENÇLERLE YAŞLILAR ARASINDA KUŞAK BAĞI

Gençlerle yaşlılar arasında kuşak bağı oluşturmak, büyüklere saygı değerini ön plana çıkararak yaşlıların yalnız olmadıklarını hissettirmek, ayrıca öğrencilere insani değerlerin kazandırılması amacıyla başlatılıp 3 yıl sürecek olan projenin diğer okullara da yayılması hedeflendiği bildirildi.

Ziyaretten son derece memnuniyet duyduğunu söyleyen ev sahibi Fikret Yılmaz, “Hatırlamak, hatırlanmak çok güzel bir duygu. Kapımızı çalan birilerinin olduğunu, yalnız olmadığımızı hissedip, değer verildiğimizi bilmek bizleri çok mutlu ediyor. Maddi anlamda hiçbir şeye ihtiyacı olmayan birisiyim, tek ihtiyacımız maneviyat. Türk kültürü, örf ve adetlerinin yaşatılması, gençlerle biz yaşlılar arasında köprü kurulmasına vesile olan milli eğitim müdürüne çok teşekkür ederim” dedi.

YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSEDİYORLAR

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yalnız yaşayan yaşlılarda Aydın'ın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Yaşlıların gönlünü almak ve onlara değersiz olmadıklarını hissettirmek için başlatmış oldukları projenin dalga dalga diğer okullara yayılacağını kaydeden Müdür Çandıroğlu, “En büyük ceza insanı yok saymaktır. Yaşlılarımıza değersiz olmadıklarını, her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek için bu projeyi geliştirdik” dedi.

Okul Müdürü Rukiye Akar, öğrencilerin haftada bir gün yalnız yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret edip gönüllerini aldığını ve isteğe göre kitap okuma, alışveriş, fatura ödeme gibi yaşlıların her türlü ihtiyaçlarını görmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.