Askeri helikopter düştü!

Askeri helikopter düştü!

Sancaktepe'de bir binanın çatısına çarpan UH-1 tipi askeri helikopter, sokağa düştü. Helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı.

İstanbul Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter, sokağa düştü.

Haber verilmesi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sokakta güvenlik şeridi oluşturan polis, vatandaşların olay yerine girişine izin vermiyor.

BAKAN AKAR KAZA BÖLGESİNE GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ın kaza haberinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Sancaktepe'ye doğru yola çıktığı ifade edildi. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Helikopterin düştüğüne ilişkin ihbarın saat 11.00'de geldiğini  belirten  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanlığına bağlı Samandıra Kışlası'nda Hava  Alayı'na ait eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterin bilinemeyen bir sebepten  dolayı düştüğünü söyledi.

Yerlikaya, "4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara  yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki  çalışma devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil  şifa diliyorum. Mahallemize ve hepimize geçmiş olsun" dedi.

İki apartmanın arasına düşen helikopterin düştüğü sokak havadan görüntülendi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de şehit askerler için çok üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. Apartmanın yan bahçesine düşüyor. Park 60-70 metre mesafede. Şehitlerimiz var üzgünüz. Sancaktepe içerisinde iki garnizon vardı. Biri taşındı. 1950'den bu yana burada. Helikopterler de eğitim helikopteri olabilir, nakliye helikopteri olabilir. Bölgemizdeki askeri garnizona dair bir kaza. 2009'da yine bir eğitim uçağı düşmüştü. O zaman iki pilotumuz hafif sıyrıklarla kurtulmuştu ama bugün burada bu kazada çok üzgünüm."

UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandıra'dan saat 10.32'de havalandığı ve yine Samandıra'ya iniş yapacağı öğrenildi. 

İSTANBUL'DA 20 YILDA 5 HELİKOPTER DÜŞTÜ

Sancaktepe'de düşen askeri helikopter, son 20 yılda İstanbul'da  düşen 5inci helikopter oldu. İstanbul'da yaşanan bundan önceki 4 kazada 19 kişi yaşamını yitirdi.

6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykozda içinde 3ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaza düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.
 

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.