ASKİ'nin fiyaskoları sürüyor

ASKİ'nin fiyaskoları sürüyor

ASKİ’nin su arızalarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Germencik, Nazilli ve Çine’de ki su kesintilerinin ardından Kuyucak’ın Pamukören Mahallesi’nde de 2 gün su kesintisi yaşandığı öğrenildi.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “20 yıl Belediye Başkanlığı yaptığım Pamukören’de, 20 yıl hiç su kesintisi yaşanmadı. ASKİ 26 ayda sayısız kere suyu kesti” dedi.

 

Hava sıcaklarının artmasıyla birlikte bunalıma giren Aydınlılar, su kesintileriyle birlikte çılgına döndü. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ ekiplerine öfke kusan vatandaşlar, kesintilerin sık sık yaşanmasından şikayetçi oldu. Nazilli, Germencik ve Çine’deki su kesintilerinin ardından, su mahrumiyet furyasına Kuyucak’ta eklendi. Geçtiğimiz hafta içi, arıza nedeniyle iki gün su kesintisinin yaşandığı öğrenilen Pamukören Mahallesinde,  eski belde başkanı, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, büyüksehir’e tepki gösterdi. 2014 seçimlerinin ardından Kuyucak’ın mahallesi olan Pamukören’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Ertürk, “1994 yılında Pamukören’in alt yapısı ve su sorunlarını ortadan kaldırdık. Su hattını tamamladık. Aradan 20 yıl geçmiş, hiç su kesintisi  yaşanmamış. ASKİ 26 ay önce gelmiş, mahallemizde sayısız kere su kesintisi yaşanmaya başladı. Bu nasıl bir iştir” diye konuştu.

“BİZDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİ SÜRDÜLER”

Belediye Başkanı Ertürk,şok bir iddiayı da gündeme getirdi. Pamukören Belediyesi zamanında çalışan iki su işçisinin, seçimlerden sonra ASKİ’ye geçtiğini AK Partili oldukları için başka bölgelere sürgün edildiklerini söyleyen Ertürk, “Büyükşehir Belediyesi bizde çalışan işçileri başka bölgelere sürdü. Onlar bu bölgenin su sıkıntılarını, arıza yerlerini çok iyi biliyorlardı. İşin içerisine hizmet yerine particilik girdi” dedi. 

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum