Asrın Davasında Rekor Ceza!

Asrın Davasında Rekor Ceza!

Nazilli’de asrın davasının son duruşmasından karar çıktı.

 

Nazilli’de asrın davası olarak bilinen, aralarında Nazilli, Bozdoğan, Köşk'ün mevcut belediye başkanları, Kuyucak eski belediye başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Nazilli eski Belediye Başkanı Esat Ergüler ile Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Özgen Türker’in bulunduğu 130 sanıklı ‘ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla açılan davanın son duruşmasından karar çıktı. 130 sanıktan 125’inin beraat ettiği davada Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Özgen Türker’e 114 yıl hapis cezası verildi. Türker, karara itiraz edeceklerini belirtti.  

Aydın kamuoyunda ‘asrın davası’ olarak bilinen 130 sanıklı ‘İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla açılan davanın son duruşmasında karar açıklandı. 5 yıl önce, aralarında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, Nazilli eski belediye başkanı Esat Ergüler, Kuyucak eski belediye başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Umurlu eski belediye başkanı Hasan Sarı, Sultanhisar eski belediye başkanı Fazıl Törün, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı işadamı Özgen Türker ile başkan yardımcıları, encümen üyeleri, belediye meclis üyelerinin bulunduğu 130 sanık hakkında ‘İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla dava açılmıştı. O dönem yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkartılan 21 şüpheliden belediyelere temizlik hizmeti veren müteahhit ve işadamı Özgen Türker, temizlik şirketi görevlisi Ümit İlker Tangal, Ali Vasfi Yıldırım, Süleyman Akdeniz ve Cemil Akbulut tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
  KARARA İTİRAZ EDECEKLER
  Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Özgen Türker’e 38 ayrı davadan 3’er yıl olmak üzere toplam 114 yıl hapis cezası, Ali Vasfi Yıldırım, Süleyman Akdeniz, Mustafa Ali Uçar, Tekin Aykaç ve Cemil Akbulut’un da cezalarının yüzlerine okunduğu öğrenildi. Yurt dışı yasağı getirilen sanıkların karara itiraz edecekleri öğrenilirken, kararın Yargıtay tarafından onaylanması halinde kesinleşeceği öğrenildi. Türker ve diğer sanıkların karara itiraz etmek için hazırlık yaptıkları ve kısa süre içerisinde dilekçelerini sunacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum