Aşure siyasileri bir araya getirdi

Aşure siyasileri bir araya getirdi

Efeler İlçesi’nde Ramazan Paşa çarşı esnafı geleneği bozmayarak bu yıl da aşure dağıttı. Her yıl Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı yapan esnaf, bu yılda bir araya gelerek geleneği bozmadı.

Efeler İlçesi Ramazan Paşa Camisi önünde Ramazan Paşa çarşı esnafı tarafından gerçekleştirilen aşure hayrına, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık bin 500 esnafın bir araya gelmesiyle yapılan aşure hayrının her yıl artarak devam edeceğini söyleyen Ramazan Paşa Çarşı Esnaflarından Muharrem Horasan, “Geleneği bozmayarak bu yılda aşure dağıtımını gerçekleştirdik. Bu günler birlik olma günleridir. Aşure günleri tüm kültürlerin ortak noktasıdır. Kardeşçe bir araya gelerek böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah ileriki yıllarda geleneği bozmayarak, organizasyonlara devam edeceğiz” diye konuştu.

Aydın AK Parti Milletvekili Abdurrahman Öz, “Aşure günleri benim çocukluğumdan bu yana süregelen bir gelenektir. Bizler bu geleneklerle büyüdük. Ramazan Paşa çarşı esnafının bu geleneği devam ettirerek böyle bir organizasyona imza atması çok güzel. Bu günler birlik olma günleridir. Bu insanları bu şekilde burada bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Muharrem ayının herkes için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.