Atakan’a Bayram Yapmak Nasip Olmadı

Atakan’a Bayram Yapmak Nasip Olmadı

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, bazı çocuklara bayram kutlamak nasip olmadı.

Aydın’da, çocuk bayramını çalışarak geçirmek zorunda kalan öğrencilerden Atakan Ü., okuldan arta kalan zamanlarını çalışarak geçirmek zorunda olduğunu belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, etkinlik ve kutlamalara iki gün önce başlanırken, il genelinde pek çok alışveriş merkezi 23 Nisan’a özel program ve eğlenceler düzenledi. Öğrenciler Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu güzel günde çocuk bayramının keyfini yaşarken, diğer çocuklar gibi şanslı olmayanlar günü bayramdan uzak bir şekilde geçirdi. Aydın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çalışarak yaşayan Ahmet Şerife Şanlı Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Atakan Ü., her çocuk gibi kendisinin de bayramı bayram gibi kutlamak istediğini ancak şartlar elvermeyince kendisine bayram kutlamanın nasip olmadığını söyledi.

“BOYUNDAN BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR”

Ailesinin ekonomik durumu müsait olmadığından dolayı babasından sonra evin en büyük erkeği olarak kendisini aile bütçesine katkı sağlamak zorunda hissettiğini belirten Atakan Ü., şöyle konuştu: "7. sınıfta okuyorum. Hem okuyup hem de aile bütçesine katkı sağlamam lazım. Ailemizin ekonomik durumu iyi değil ve ben babamdan sonra evin en büyük erkeğiyim. Dört kardeşiz, derslerden arta kalan zamanımda ve tatil günlerimi çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayıp satarak geçiriyorum. Bizim bayramımız iyi malzeme topladığımızda oluyor.”

“UMUTLARINI 8. SINIFA SAKLADI”

Fırsat bulduğunda arkadaşlarıyla oyun oynadığını ve arkadaşları gibi kendisinin de bayram yapabilmeyi istediğini ancak bu konuda şanslı olan çocuklardan olmadığını belirten Atakan Ü., sözlerini şöyle tamamladı: “23 Nisanı kutlayabilmek için son bir yılım kaldı. 8. sınıftan sonra çocuk bayramı bize göre değil. İnşallah valimiz ya da milli eğitim müdürümüz beni görür de yardımcı olur. Seneye diğer arkadaşlarım gibi ben de çocukluğumun son yılında da olsa Atatürk’ün armağan ettiği bayramı kutlayabilirim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.