‘Atatürk büstleri önünde nöbet tutarız’

‘Atatürk büstleri önünde nöbet tutarız’

CHP Aydın İl Gençlik Örgütü Başkanı Kemal Güneri, Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne karşı Hakkâri’de yapılan çirkin bir saldırıyı kınayarak, “Gerekirse Atatürk büstleri önünde nöbet tutarız” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Örgütü Başkanı Kemal Güneri, Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne karşı Hakkâri’de yapılan çirkin bir saldırıyı kınadıklarını söyledi. Güneri, “Bu saldırıyı yapanlar Kürt ve Türk halkları arasına bir nifak sokmayı başaramayacaktır. Gerekirse Atatürk büstleri önünde nöbet tutarız” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Kemal Güneri, “Bugün çok elim bir durum ile karşı karşıyayız. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne karşı Hakkâri’de çirkin bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırıyı yapanların, Türkiye halkının kardeşlik, birlik, barış ve huzur ortamını bulmasına engel olmak ve halklar arası çatışma yaratma çabası içinde oldukları bellidir. Ne yazık ki bu tür provokatif eylemlere zemin hazırlayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Çünkü AKP iktidarı ile birlikte bu ülkenin bir bütün ve tam bağımsız olmasını istemeyen bütün yapılar adeta Mustafa Kemal Atatürk’e saldırma ve hakaret etme yarışına girişmişlerdir” şeklinde konuştu.

• ‘GEREKİRSE ATATÜRK BÜSTLERİ ÖNÜNDE NÖBET TUTARIZ’

Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak güçlerinin Mustafa Kemal Atatürk’ten, cesaretlerini ise Deniz Gezmiş’lerden, Mahir Çayanlar’dan aldıklarını ifade eden Güneri, “Nasıl ki Mahirler zamanında Atatürk büstüne baltayla saldıran gericilere karşı Atatürk büstlerini korudularsa, bizler de onlar gibi gerekirse Atatürk büstleri önünde nöbet tutarız. Ancak bu saldırıyı yapanlar Kürt ve Türk halkları arasına bir nifak sokmayı başaramayacaktır. Çünkü bizler biliyoruz ki bölge halkları bu tür saldırılardan rahatsızdır. Bu sebeple Hakkâri’de yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyor, halkların kardeşliğini engel olmaya çalışan hiçbir yapıya geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.