Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tarafından Hazırlanan Öğrenci Proje Şenliği Başladı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tarafından Hazırlanan Öğrenci Proje Şenliği Başladı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2014-2015 akademik yılında, tasarım dersi kapsamında yaptıkları çalışmaların sergilediği 2. Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Şenliği’nin aç...

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2014-2015 akademik yılında, tasarım dersi kapsamında yaptıkları çalışmaların sergilediği 2. Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Şenliği’nin açılışı yapıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Yaşar Totik, burada yapılan çalışmaların hayatı daha kolaylaştırdığını söyledi. Bu anlamda fakülte olarak çeşitli çalışmalara da imza attıklarını söyleyen Totik: “Biz proje kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz ve hazırladığımız bu projeler, özellikle bitirme ve ana tasarım derslerinde ortaya çıkan çalışmalardır. Ayrıca bir Mühendislik Fakültesi olarak bu anlamda hemen hemen her yıl bir sempozyum, kongre, seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, uluslararası bilim insanlarına, endüstriye, sanayiye buradan çıkacak sonuçları her zaman sunmaktayız. Bu vesile ile fakültemizde okuyan arkadaşlarımızı gerecek çalışma hayatına göndermeden önce fırsat verilmesi halinde ortaya neler çıkarabileceklerini bugün bizlere ispatlamışlardır. Emeği geçen öğrencilerimize ve bizlere destek veren rektörlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, bu yılki projelerin geçen yılki projelerden daha kapsamlı olduğunu söyledi. Edebiyattan mühendisliğe örneklerle konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Takkaç, şunları söyledi: “Bugün yapılan çalışmaları görünce edebiyatta yapılan iki çalışma aklıma geldi. Birincisi, hayatı olan şekliyle yansıtan eserler, diğeri ise hayatı olması gereken şekilde yansıtan eserlerdir. Mühendislik Fakültesiyle bunu özdeşleştirdiğimizde aklıma, olan şekliyle mühendislik fakültesi, birde olması gereken şekliyle mühendislik fakültesi kavramı geldi. Benim geçen yılki ve bu yılki proje şeklindeki çalışmalar, olması gereken bir mühendislik fakültesi olduğunu ortaya koymuştur. Bu gayretten dolayı öğrencilerimize ve hocalarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.