ATATÜRK'Ü AĞLATTILAR!

ATATÜRK'Ü AĞLATTILAR!

Nazillili gazeteci Erdoğan Eker'in 13 yıl önce kaleme aldığı "ATATÜRK'Ü AĞLATTILAR" haberinin akıbeti yeniden gündem oldu.

Erdoğan Eker kaleme aldığı yazısında Adnan Menderes Üniversitesi yetkililerine seslendi.

İşte Eker'in yazısı; 

Bu haber 2005 yılında çalıştığım Yeni asır ve Sabah gazetelerinde manşet olmuş toplumda karşılık bulmuş, yankı yapmış haberlerimden biridir.

YIL 1937... “Nazilli ileride vilayet olacaktır” diyen Atatürk hasta yatağından kalkıp ölümünden bir yıl önce Nazilli Sümerbank Basma fabrikasının açılışı için Nazilli’ye geliyor.

Ülkemizde Atatürk büstleri ve Portreleri yapmakla ün salmış Nazillili ressam rahmetli Hidayet Durak 1937 yılında Sümerbank’ın açılışında Atatürk’e kendisinin yağlıboya ile yaptığı 2,5 x3 metre boyunda Atatürk ve İsmet İnönü’nün resmini hediye etmiş. 

Her iki resim Atatürk’ün isteği ile Sümerbank giriş kapısının karşısındaki sinema salonuna karşılıklı olarak asılmış. Sümer bankta çalışanlar bu iki tabloyu çok iyi hatırlarlar, bilirler.

Atatürk’ün 2,5 metre boyundaki yağlı boya tablosu sinema salonunda asıldığı yerde dururken, Sümerbank gün gelip kapanıyor. Tavanı yağmurlu havalarda akan sinema salonuna yağmur damlaları Atatürk tablosu üzerine geliyor tabloyu ıslatıyor. Yağlı boya ıslanınca boyalar akıyor, sanki Atatürk ağlıyormuş gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.

Atatürk’ün bu tablosu ATATÜRK'Ü AĞLATTILAR diye ulusal medyanın gündemine giriyor..

fakulte--dekanlari.jpg

ÜNİVERSİTE PROFESÖRLERİNDEN TEPKİ!

Yapılan habere ülke çapında tepki yağdı. Adnan menderes üniversitesi dekanları, profesörleri ve doçentleri Nazilli’de Atatürk anıtına çelenk koyup bu haber ile bizi Atatürk karşıtı gösteriyorlar biz buna layık değiliz. bu Atatürk posteri haberi Biz Atatürkçü'leri üzmüştür.

- Bizim gibi Atatürkçüleri Atatürk ü ihmal etmekle, böyle menfi Atatürk haberleri ile bizi yıkamazlar. Biz şeklen değil, özde Atatürkçüyüz. 

Yarından tezi yok. bu antika değeri de olan Atatürk posteri için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu kıymetli tablomuz gözden kaçmıştır gibi, açıklamalar yaptılar.

- Atatürkçü düşünce dernekleri de yaptıkları açıklamalar ile bu resme sahip çıkacaklarını ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladılar.

ATATÜRK SEVGİNİZ BUMU?

Açıkçası verilen bu tepkiler yapılan haberin önemini göstermiş oluyor.Aradan 5-6 yıl geçmişti Adnan menderes üniversitesinden Atatürk tablosu ile ilgili bir haber ve açıklama gelmeyince bizde gazetecilik anlayışımız gereği tekrar bu tablonun akıbetinin ne olduğunu araştırmaya başladık. Üniversite içinden aldığımız bir istihbaratı değerlendirdik.

Atatürk tablosunun yine aynı salonun makine dairesinde saklandığını, tablo üzerinde hiçbir işlem yapılmadığını resimlerle tespit ettik.

ataturk-salon.jpgD

Yine “SİZİN ATATÜRK SEVGİNİZ BUMU?” diye haberler yaptık
.
Bu sefer kurum ve kuruluşlardan haberimize yine ilgi ve tepki çok büyük olmuştu. Rektör değişmişti ne olduğunu anlayamadı. Olayı bilmiyordu ÇIT diyemedi. Üniversite yönetimi kendini savunacak bir mazeret bulamadı. Yine cübbelerini giyip Nazilli’de Atatürk anıtı önüne gelemediler. Birçok kurum ve ressamlar tabloyu bakıma almak için açıklamalar yaptılar. Olayı kınadılar. Üniversiteden tabloyu istediler.

a.ata1.jpg

Biz Nazilli gazetecileri de bakımdan çıkmış Atatürk tablosunu yapılmış olarak görmek istiyoruz dedik. Size Nazilli basını olarak teşekkür etmek istiyoruz. dedik. Ama kimseden tık çıkmadı 

ATATÜRKÜM'Ü İSTİYORUM!

Şimdi o ilk haberimizin üzerinden de tam 15 yıl geçiyor. Tablo için üniversiteden hala bir Açıklama gelmedi. Attılar mı? sattılar mı? yaktılarmı bir haber yok.

Adnan Menderes Üniversitesi yetkililerine sesleniyorum sayın hocalarım bu Antik değeri olan Atatürk tablosu hakkında sizlerden açıklama bekliyoruz.


 Açıkçası ATATÜRKÜMÜZÜ İSTIYORUZ!

a.ata1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum