Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 81’inci yılı kutlandı

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 81’inci yılı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişi ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 81’inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, Etnografya Müzesi ile Sümer Kampüsü içerisinde yer alan Atatürk Müzesi’nin ziyaret edilmesi ve Gıdı Gıdı Treni ile gezilmesinin ardından sona erdi.

“TÜRK MİLLETİNİN TOKADIYLA KENDİLERİNE GELECEKLER”

Törende konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Sarı Zeybek Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazillimize gelişinin 81. yılını onurla kutluyorum. 9 Ekim 1937 günü Nazillimizin geleceğine yön veren ve ilçemizi tüm dünyaya tanıtacak olan Sümerbank Basma Fabrikası Gazi Mustafa Kemal tarafından bizzat açılmıştır. O yıllarda göç veren şehrimiz, bu hamle ile kalkınma yoluna girmiş, binlerce vatandaşımız buradan geçimini sağlamıştır. Nazillimiz, Atamızın gösterdiği muasır medeniyeti yakalamak, hatta onun üstüne çıkma hedefine ulaşabilmek için hayatın her alanında büyük gayretler göstermiştir. Bizim tarihi ödevimiz, Atalarımızdan bize emanet edilen bu toprakları, gelecek kuşaklara ‘içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent’ olarak bırakmaktır. Daima geçmişini hatırlayan ama orada çakılıp kalmayan, birlik ve beraberliği her türlü değerin üzerinde tutan, bilimle, kültürle, eğitimle ve sanatla örnek bir toplum haline gelmek zorunda olduğumuzu unutmamak gerekir. Siyasi hırslara kendini kaptırıp, vatana ve millete hizmet etme şuurunu kaybetmiş zihniyetler, dün olduğu gibi yarın da Türk milletinin tokadıyla kendilerine gelecek, milletimizin iradesi her türlü gücün üstünde olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

‘NAZİLLİ İSTİKBALDE VİLAYET OLACAK’

Nazilli’ye yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Alıcık, “Atatürk’ün, ‘Nazilli istikbalde vilayet olacak’ dediği bu cennet ilçenin Belediye Başkanı olarak, kalkınmanın yine öz kaynaklarımızla mümkün olduğuna ve bunu gerçekleştirebilecek gücü taşıdığımıza olan inancım tamdır. Bu amaçla Nazilli Belediyesi olarak, üniversitemiz ve Devlet Demiryolları ile koordine içerisinde tarihimizi yeniden canlandırdık. Gıdı Gıdı Trenimizi yenileyerek seferler açtık. Sümer Kampüsünde bulunan 200 dönümlük arazinin belediyemize devredilmesi için gayret gösterdik ve devir işlemi ile ilgili protokol son Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından bizzat imzalandı. Bağımsız bir Sümer Üniversitesi’nin ilçemizde kurulması gerektiğini her fırsatta dile getirdik. ODTÜ’den sonra en büyük kampüsün Nazillimizde olacağını ısrarla söylemekten çekinmedik. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 81. Yılını coşkuyla kutluyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum” sözlerini kaydetti.

“EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİDİR”

Atatürk’ün Nazilli ziyaretinin diğer kentlere yaptığı gezilerden çok farklı olduğuna dikkat çeken Kaymakam İbrahim Küçük, “Büyük Önder Cumhuriyeti kurduktan sonra Anadolu’nun dört bir yanına geziler düzenlemiştir. Bu gezileri yaparken oradaki insanların dertlerini dinlemeyi ve Anadolu’yu tanımayı amaçlamıştır. Ancak Nazilli ziyareti çok daha farklı bir anlam ifade etmektedir. Çünkü Nazilli’ye gelişi milli mücadelede göstermiş oldukları büyük cesaret ve fedakarlıklara teşekkür anlamı taşımakta aynı zamanda kurulan yeni Cumhuriyetin yol gösterici unsurlarından biri, ekonomik alanda kalkınmanın bir göstergesi olan Sümerbank Basma Fabrikası’nı açmak amaçlıdır. Ulu Önder, savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin ekonomik alanda taçlandırılmasını amaçlamış ve bunun en güzel örneklerinden biri de bu fabrikadır” dedi.

Törene, Kaymakam İbrahim Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Haktan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, İYİ Parti İlçe Teşkilatı, muhtarlar, daire müdürleri, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.