ATM'de bulduğu parayı sahibine teslim etti

ATM'de bulduğu parayı sahibine teslim etti

Nazilli’de yaşanan olay insanlık ölmemiş dedirtti. Bankamatikten çekmeye çalıştığı parasını bırakıp giden Özcan Çevik’in 4 bin TL’si Halil Topçuoğlu tarafından bulundu. Topçuoğlu parayı kendisine teslim eden Çevik’e teşekkür etti.

Nazilli Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir ATM’den incir tüccarı Özcan Çevik (53), 5 bin TL para çekmek istedi. Bankamatik Çevik’e istediği miktarı veremediğini söyleyince işlemden vazgeçerek kartını alıp uzaklaştı. Bu esnada oğlunun üniversite harcını yatırmak için gelen Halil Topçuoğlu (46), ATM’den 4 bin TL çıktığını gördü. Parayı alan Topçuoğlu, durumu polis ekiplerine bildirdi.

ADETA ŞOK YAŞADI

Parasının eksildiğini bankaya gittiğinde anlayan Özcan Çevik ise şok yaşadı. Ne yapacağını bilemeyen Çevik ATM’nin bulunduğu yere giderek beklemeye başladı. Nazilli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, parasını unutan Çevik’e ulaştı. Polis ekipleriyle birlikte bankamatik önüne gelen duyarlı vatandaş Halil Topçuoğlu, Çevik’e unuttuğu 4 bin TL’yi teslim etti.

HÂLÂ İYİ İNSANLAR VAR

Duyarlı bir davranış sergilediği için Topçuoğlu’na teşekkür eden Çevik, “Bu dünyada demekki hala iyi insanlar varmış. Başka biri olsa paramı alıp gidebilirdi. Ama arkadaşımız bulup polisi aramış. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Polis ekiplerimizden de minnettarım” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK

Nazilli’ye bağlı Ketendere Mahallesi’nde market işleten Halil Topçuoğlu, “ATM’ye geldiğimde para duruyordu. Bende alıp etrafıma bakındım unutan var mı diye kimse yoktu. Sonra bir vatandaş kimseye söyleme birisi gelir alır dedi. Polisi arayarak unutan arkadaşımıza ulaştık. Ve kendisine teslim ettik. Bu bizim görevimiz” diye konuştu.

OĞLUNA ÜNİVERSİTE HARÇLIĞI VERDİ

Çevik, unuttuğu parasını büyük bir duyarlılıkla kendisine teslim eden Topçuoğlu’na minnettarlığını göstermek için üniversite okuyan oğluna 200 TL harçlık verdi. Önce kabul etmeyen Halil Topçuoğlu ısrarlara dayanamayıp parayı alarak Çevik’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum