Ayağı Kangren Olan 90 Yaşındaki Kadın Sağlığına Kavuştu

Ayağı Kangren Olan 90 Yaşındaki Kadın Sağlığına Kavuştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şeker hastalığına bağlı olarak bir ayağı kangren olan ve parmakları çürümeye başlayan 90 yaşındaki kadın, özel hastanede sol ayağı ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.Kdz...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şeker hastalığına bağlı olarak bir ayağı kangren olan ve parmakları çürümeye başlayan 90 yaşındaki kadın, özel hastanede sol ayağı ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Kdz. Ereğli ilçesinde iki hafta önce şeker hastalığına bağlı olarak sağ ayağı kangren olan ve parmakları çürümeye başlayınca Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne götürülen ancak burada ameliyat olamayacağı söylenen ve saatlerce sevk edilecek hastane bulunamayınca yakınları tarafından evine götürülen 90 yaşındaki Fatma Kaplan, özel hastaneye götürülmüştü. Fatma Kaplan’ın yapılan tetkikleri sonucu sağ ayağının kangrenli kısmı başarılı bir ameliyatla alındı. Yaklaşık bir hafta yoğun bakımda kalan ve hastaneden taburcu edilen Kaplan, bugün oğlu tarafından evine götürüldü. Yaşlı kadın, hastaneden ayrılırken tedavisi için kendisine yardımcı olan gazetecilere teşekkür etti.

Annesinin sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kadir Kaplan, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Kaplan, “Annem burada başarılı bir ameliyat geçirdi. Eve götürüyoruz kendisini. Hastaneye geldiğinden daha iyi durumda. Bilinci yerinde. Ameliyat sonrası hiçbir komplikasyon olmadı. Çok memnunuz” dedi.

Annesinin durumu hakkında gazetelerde çıkan haberler ve kendisinin yaptığı şikayet üzerine soruşturma açıldığını ve bu kapsamda kendisinin de ifade verdiğini dile getiren Kadir Kaplan, bundan sonrasına devletin karar vereceğini söyledi. Kaplan ayrıca, yatalak annesi için ambulans talep ettiğini ancak bilinci yerinde olduğu için taburcu edildiğini, kendisini taksi ile eve götürmek durumunda kaldığını anlattı.

Sağlık Bakanlığı ve valilik müfettişleri, yaşlı kadının Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilmemesi ve uzun süre sevk edilecek hastane bulunamamasına ilişkin olarak hastane yetkilileri ve doktorun ihmali olup olmadığını araştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.