Ayaklarıyla resim çizen Aydınlı Rabia o günü sabırsızlıkla bekliyor

Ayaklarıyla resim çizen Aydınlı Rabia o günü sabırsızlıkla bekliyor

Aydın'da yaşayan bedensel engelli Rabia Asrak (18) Afrin harekatına destek verdi. Doğuştan kolları olmayan Asrak, ayaklarıyla harekatın sembolü 'zeytin dalı' çizdi.

BEKİR MERT - Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan bedensen engelli Rabia Asrak doğuştan kollarını kullanamıyor. Engeline rağmen hayata sımsıkı tutunan Asrak, 11 yaşından bu yana birbirinden usta kara kalem çalışmaları yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın portrelerini çizen genç ressam, Afrin'de kahramanca mücadele eden mehmetçiğe destek vermek için ayaklarıyla 'zeytin dalı' figürü çizdi. Afrin operasyonuna destek vermek için gönlünden böyle bir şey geçtiğini söyleyen Rabia Asrak, "Televizyondan takip ediyorum. Türkiye'nin her yanından vatandaşlarımız bu harekata destek veriyor. Bende onları görünce içimde bazı duygular kabardı. Ve elimden ne gelir diye düşündüm. Kara kalem çalışmaları yapıyorum. Ayaklarımla harekata manevi destek vermek için 'zeytin dalı' figürü çizmek istedim. Kısa bir sürede tamamladım. İnşallah askerlerimiz sağ salim o harekattan dönerler. Allah yardımcıları olsun" dedi. Kızının doğuştan kolları olmadığını kaydeden baba Ercan Asrak da, "Kızım doğuştan bedensel engelli. Kollarını kullanamıyor. Küçük yaşlarda ayaklarıyla bir şeyleri yapmaya başladı. Ve bunu da başardı. Ayakları elleri oldu onun. Ayaklarıyla kalem tutup çizebiliyor. Duygularını yansıtabiliyor. Afrin'de mücadele eden askerlerimiz için ayaklarıyla zeytin dalı çizmek istedi, gayet de başarılı bir çalışma yaptı. Her zaman kızımızın yanındayız" diye konuştu.

1-128.jpg

HAYALİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEK

Rabia Asrak yaklaşık 3 aylık bir çalışmayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini tamamladı. Kızının Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gitmek istediğini dile getiren baba Ercan Asrak, "Bu hayalin gerçekleşmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız, ayaklarıyla kendisinin portresini çizen onu çok seven kızımızla buluşması. Umarız bu hayal gerçek olur. Yetkililerin devreye girmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

2-127.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.