Ayaklarıyla Resim Yapan Rabia, İlk Diplomasını Aldı

Ayaklarıyla Resim Yapan Rabia, İlk Diplomasını Aldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, ayaklarıyla yaptığı resimleri sergileyerek hayalini gerçekleştiren 16 yaşındaki Rabia Asrak, ilk diplomasını da alarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Diploma sevincini öğretmenleriyle paylaşan Rabia, ortaokula kayıt yaptırdı.Ayaklarıyla resim yapan Rabia Asrak, geçtiğimiz 17 Şubat’ta Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açtığı "Sevginin Gücü" adlı resim sergisinde tanıştığı Emekli Savcı Necdet Bayraktaroğlu’nun da teşvikleriyle Halk Eğitim Merkezi Açık İlköğretim Okulu’na kayıt yaptırdı. Kredi sistemi uygulanan Halk Eğitim Merkezi Açık İlköğretim Okulu’nda aldığı dersleri kısa sürede başarıyla geçen Rabia, bugün ilk diplomasını aldı. Diplomasını pasta keserek öğretmenleriyle birlikte kutlayan Rabia, ilkokuldan mezun olduğu gün ortaokula kayıt yaptırdı.

Rabia’ya diplomasını veren Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı, "Bizi Rabia ile tanıştıran ve buluşturan Emekli Savcı Necdet Bey’e öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Girişimler sayesinde Rabia kızımıza önce okur-yazar kursumuzda birinci kademe belgesini verdik. Bugün de seviye tespit sınavına alarak ikinci kademe belgesini veriyoruz. Bu belge sayesinde Rabia kızımız ilkokul 4. sınıftan mezun olmuş durumundadır. Diplomamızı başarılı öğrencimize teslim etmemizin ardından merkezimizin açmış olduğu Açık Ortaokula kaydını yaptırmanın sevincini Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcımız Yücel Onur hocamız ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerimizle fazlasıyla yaşıyoruz. Bundan sonra kızımızı ortaokuldan da mezun edip liseye kaydını yapacağımıza canı gönülden inanıyorum. Ayrıca Rabia’nın resim konusunda ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Bu konu ile ilgili eylül ayında bir resim öğretmenimizle Rabia ile birlikte çalışması için talepte bulunacağız. İnşallah kendini geliştirerek gelecekte daha büyük sergiler açarak daha büyük başarılara imza atacaktır. Halk Eğitim Merkezi olarak engel sahibi vatandaşlarımıza birebir eğitimlerimiz mevcut ve daha fazla kişilere ulaşmayı istiyoruz. Engel sahibi insanlarımızın kendilerinin de bize ulaşması dileğimiz basın aracılığıyla duyurmak istediğim konudur" diye konuştu.

"HAYALİM DÜNYACA BİLİNEN RESSAM OLMAK"

Yıllarca istemesine rağmen teşvik sayesinde açık ilkokula kayır yaptırdığını ifade eden Rabia Asrak da, "Başta değerli ağabeyim Necdet Bayraktaroğlu olmak üzere ve değerli bütün Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerine ve aileme çok teşekkür ederim. İlk diplomamı aldığım için çok mutluyum ve eğitimlerime devam edeceğim. Gelecekteki hayalim dünyaca ünlü ressam olmak. Şimdi küçük bir ressamım ama inşallah ilerde büyük bir ressam olacağım. Bana destek olan herkese tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.