AYDEM'de hatalar bitmek bilmiyor

AYDEM'de hatalar bitmek bilmiyor

Nazilli’deki aboneler AYDEM’den şikâyetçi. AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. Nazilli işletmesinde aboneleri mağdur eden hatalar bitmiyor.

Aydem’in tüm ilçede sayaçları değiştirmesi sırasında yaptığı hatalar aboneleri zor durumda bırakıyor.

Kendi faturası yerine komşusunun 200 Tl’lik faturasını ödemek zorunda kalan Nazilli Cumhuriyet Mahallesi 173 Sokakta oturan Hikmet Yıldırım da bu abonelerden sadece biri.

Hikmet Yıldırım, yeni bir uygulamayla zorunluluk gereği eski sayacının “Akıllı Elektrik Sayacı” ile değişimi esnasında yapılan hata nedeniyle, komşusunun kullandığı elektriği ödemek zorunda kaldı.

8 aydır aylık 200 TL’lik faturalar ödeyen Hikmet Yıldırım, bu duruma isyan etti.

Faturaların neden bu kadar yüksek geldiğini araştırmaya başlayan Yıldırım,  apartmanındaki tüm dairelerin elektrik sayaçlarını tek tek kontrol ettiğinde şok eden hatayı fark etti. 

Komşusunun sayacının kendi dairesine, kendi sayacının da komşusuna bağlanmış olduğunu gören Hikmet Yıldırım, AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi’ne şikayetini bir dilekçeyle bildirdi.

Dilekçesinde; mağdur olduğunu ve ödediği haksız tahsil edilmiş fatura bedellerinin kendisine geri iade edilmesini isteyen Yıldırım, ayrıca, abonesi olduğu sayacın bir an önce kendi dairesine takılarak hatanın düzeltilmesini de talep etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.