Aydın 4 bin 400 güvenlik personeliyle seçime hazır

Aydın 4 bin 400 güvenlik personeliyle seçime hazır

Aydın'da seçim güvenliği için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 2796, Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 1600 güvenlik personeli görev yapacak.

Aydın il genelinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, 2 bin 750 sandıkta oy kullanacak. 820 bin 708 seçmen için, Aydın Valiliği’nce tüm önlemler alındı. Şehir merkezlerinde oy verme işleminin gerçekleşeceği 238 nokta ve 1816 sandık için, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 6 Emniyet Müdür Yardımcısı, 23 Emniyet Amiri olmak üzere toplam 2 bin 796 polis görev yapacak.

17 ilçede yer alan 540 jandarma sorumluluk bölgesindeki kurulacak 934 sandığın güvenliği için de bin 600 jandarma personeli görevlendirildi. Yerel seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için toplam 4 bin 396 güvenlik personeli görevlendirildi.

Öte yandan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Özlem Çerçioğlu'nun Koçarlı Çakırbeyli Mahallesi İlkokulunda, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'ın da Efeler Sosyal Bilimler Lisesi'nde oy kullanacağı öğrenildi. 

(DENGE GAZETESİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.