Aydın 9. Ege Kadın Buluşmasına Ev Sahipliği Yapacak

Aydın 9. Ege Kadın Buluşmasına Ev Sahipliği Yapacak

Efeler Belediyesi ev sahipliğinde 8 ilden kadın sivil toplum örgütlerinin katılacağı 9. Ege Kadın Buluşması gerçekleştirilecek.

Efeler Belediyesi ev sahipliğinde, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin destekleri ile 2-3 Mayıs tarihleri arasında 9. Ege Kadın Buluşması Aydın’ın Efeler ilçesinde yapılacak. Aydın’ın yanı sıra İzmir, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyon, Muğla ve Manisa illerinin kadın sivil toplum örgütlerinin katılacağı toplantıda kadın istidamı, kadın eğitimi, siyasette kadın olmak, ev eksenli kadın, semt evleri, kadın örgütlenmesi gibi bir çok konuda eğitimler verilerek görüş alış-verişinde bulunulacak. İki gün sürecek toplantıda, alınacak kararlar hazırlanan sonuç bildirisi ile yerel yönetimlere, ilgili bakanlıklara, ulusal ve uluslararası basına aktarılacak.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden, Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, "Bu buluşmadan sonra, Aydın’daki kadınların istihdamına ve kooperatif kurmalarına destek olacağız. Bu sayede evine maddi destek sağlayan kadınların özgüveni de gelişecek" dedi.

"KADINLARIMIZ İLE İLGİLİ TÜM ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ"

Kadınların ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatın saygın birer üyesi olmaları için gerekeni yapmanın sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Ülkemizde kadınlarımız sağlıktan eğitime, çalışma yaşamından, sosyal yaşama kadar hayatın hemen hemen bütün alanlarında sorunlar yaşamaktadır. Kadın ve erkek arasındaki biyolojik farklılık toplum ve kültür içerisinde gittikçe eşitsiz bir farklılığa dönüştürülmüştür. Bu yaratılan cinsiyet eşitsizliği kadına yönelik şiddet olaylarının giderek artmasına neden olmuştur. Ülkemizin politik rant düzenini değişmesi, kadınlarımızın ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatın saygın birer üyesi olmaları için gerekeni yapmak sosyal belediyecilik anlayışımızdır. Kadına eşit hak ve özgürlükler sağlayan, sosyal koşullara imkan tanıyan her türlü çalışmaya destek vermek de bu anlayışımızın bir gereğidir. Eşitsizliklerin yok edildiği yarınlar dileğiyle 9. Ege Kadın Buluşması’nın güzel işlere vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Efeler’deki 9. Ege Kadın Buluşması’nın ilk günkü toplantısı 2 Mayıs Cumartesi günü, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda saat 09.00’da başlayacak. İkinci günkü toplantısı da 3 Mayıs Pazar günü Aydın Ticaret Borsası’nda, saat: 09.00’da kahvaltı ile başlayarak yapılacak bir dizi etkinlik ile program son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.