Aydın Büyükşehir Belediyesi kapatılan yolu açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi kapatılan yolu açtı

Nazilli ilçesinde bir vatandaşın “Tapulu malım” diyerek kapattığı yol kullanımına tekrar açıldı. Yolu kapatan Yılmaz’ı art niyetli bulduğunu belirten Başkan Özcan, “Kamunun kullanımına açılmış yolların kapatılması TCK anlamında da bir suçtur.” dedi.

HAVADİS HABER-Nazilli'de Şehit Bülent Taşkıran Bulvarı'nın bir bölümünün tapulu arazisi olduğunu iddia eden vatandaş, yolun bir şeridini toprak dökerek kapattı. Yolun kendi arazisi olduğunu ve 440 metrekarelik alanı da çitle çevireceğini söyleyen Yılmaz, ekiplerin uzun süren ikna girişimlerini cevapsız bıraktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu öğrenilirken bulvar belediye ekipleri tarafından tekrar kullanıma açıldı.

“Kanun Kötü Niyeti Himaye etmez, endişeniz olmasın”
Araziyi satın alan Mehmet Yılmaz isimli vatandaşın  4 gün önce  sosyal medya hesabından “Allah bize yol almaya da nasip etti . İnşallah yakında yolu kapatmayı da nasip eder.” şeklinde paylaşım yaptığını açıklayan Nazilli’nin İYİ Partili Belediye Başkanı  Av. Kürşat Engin Özcan, Yılmaz’ı art niyetli bulduğunu belirterek,” Sevgili Hemşerimiz 160 bin kişinin de bildiği üzere yol olduğunu bilerek satın almıştır. Akabinde de böyle bir eyleme kalkışmıştır. Tabi Hukukta çok güzel bir ilke vardır ,Mecelli’den gelen bizim de Medeni kanunumuzun ikinci maddesinde yer alan ‘ Kanun Kötü Niyeti Himaye etmez’ diyor, Emlakçılık yapmanıza rağmen buranın yol olduğunu bile bile bir taşınmazı satın alıyorsunuz, hem de sosyal medya hesabınızdan bu hususu değerlendiriyorsunuz, şimdi de o yolu kapatmaya çalışıyorsunuz. Söz konusu yol açıldığı tarih itibariyle Nazilli Belediyesi’ne aitti, işlemlerin bir kısmı o dönemde yürütülmüştür, Büyükşehir yasasıyla birlikte de aydın Büyükşehir Belediyesi himayesine geçmiştir. Her iki Belediyemiz de bu konuyla ilgili her türlü yasal işlemi yürütecektir. Kamunun kullanımına açılmış yolların kapatılması TCK anlamında da bir suçtur. Vatandaşlarımızın hukuki haklarına biz saygılıyız, onların her türlü gereği yapılacaktır, hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

c05c0a4f-1452-494e-852a-ab4f03ac46ec.jpg

ba7c2853-63d6-456a-b440-cf275097ab0c.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum