Aydın Büyükşehir Belediyesi Kiralık Mekanlar Arıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, merkeze uzak bölgelerde yer alan ilçelerdeki faaliyetlerini sürdürebilmek için kiralık ya da satılık mekanlar arıyor.

30 Mart seçimleri ile birlikte büyükşehir statüsüne geçen Aydın’da bir türlü sorunlar bitmiyor. Büyükşehir ile birlikte tasfiye edilen Özel İdare’nin mallarının paylaşımında ciddi sorunlar yaşandığını dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, paylaşımları mahkemeye taşımış paylaşımın adil olmadığını öne sürmüştü.

NAZİLLİ, DİDİM, SÖKE’DE KİRALIK YER ARANIYOR

Yaşanan bu sürecin ardından büyükşehir belediyesi olarak tüm Aydın genelline hizmet götürecek olan Özlem Çerçioğlu ilçelerde mekan sorunu yaşadıkları için bütün ilçelerin sorunlarını merkezden müdahale ettiklerini söyledi. Merkezden müdahale ile sorunların çözümünün geciktiğini hatırlatan Başkan Çerçioğlu, bu soruna çare olmak için merkeze uzak ilçelerde bina kiralama ya da satın alma yoluna giderek büyükşehir belediyesinin bazı birimlerinin oralarda konumlandıracaklarını belirtti. Mal paylaşımlarına da ateş püsküren Başkan Çerçioğlu, “Şu anda Söke’de, Kuşadası’nda, Didim’de, Nazilli’de, Germencik’te ve Kuyucak’ta kiralamak için bina bakmaktayız. Bir kısmını da tuttuk. ASKİ ve belediyenin tüm yan birimleri yeni tuttuğumuz ve tutacak olduğumuz binalarda halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Saydığımız bütün bu ilçelerimizde tahmin ediyorum 15 gün içerisinde hizmetlerimiz başlıyor. Halbuki Özel idarenin buralarda binası vardı, arsaları vardı. Şimdi biz tekrar yeniden ilçelerde oluşuma gidiyoruz. Hazır bir oluşum vardı peki bu oluşum için harcanan paralar kimin cebinden çıkıyor biz aydınlıların cebinden çıkıyor. Hazırı vardı niçin hazırını Ankara’ya götürüp veya diğer kurumlara verdiniz. Yani bu işin adil olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Diğer kurumlar Aydın’da yaşayan 1 Milyon insanın tamamına hizmet götürmüyor ki. ASKİ alt yapı hizmetini biz götürüyoruz. Benim isyanım bu yönde” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.