Aydın Büyükşehir çark etti

Aydın Büyükşehir çark etti

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şehit ailesinin suyunun kestiği haberi geniş yankı uyandırdı. Ekipler akşam saatlerinde jet hızıyla suyu tekrar açtı ve 2 bin 500 liralık su borcunu sildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Cumhuriyet Halk Partili Özlem Çerçioğlu idaresindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi, 1994 yılında Şırnak’ta şehit olan Ahmet Emirkaya’nın 71 yaşındaki annesi Fatma Emirkaya’nın Nazilli Pirlibey Mahallesi’nde oturduğu evinin suyunu kesti. Şehit ailesinin 2 bin 500 liralık su borcunu ödemediği için su saati ASKİ ekipleri tarafından mühürlendi. Yaşanan olay sonrası çaresiz durumda kalan yaşlı kadın, ASKİ ekiplerinin suyunu kesmesine isyan etti. ASKİ ekiplerinin kendisinin şehit annesi olduğunu bile bile suyunu kestiğini iddia eden Fatma Emirkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da tepki gösterdi. 

3402d49c-5149-4b52-b6fb-72adc2568e68-001.jpg

MÜHÜR BOZULDU, SU AÇILDI

ASKİ’nin yaptığı büyük rezaletin ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, devreye girerek şehit ailesinin su borcunu ödemek istedi.  Haberin kamuoyunda paylaşılmasının ardından Büyükşehir ekipleri, Pirlibey Mahallesi’ne akın etti. Şehit annesinin evinin suyu ekipler tarafından mühür bozularak tekrar açıldı. Büyükşehir idarecileri suyun yanlışlıkla kesildiğini iddia etti. 

8a810bcc-c6ed-4c07-835b-2893c8f3a5b4.jpg

BORÇ SİLİNDİ

Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ülkü Ocakları Şükrü Irgat’a su borcunu ödemesi için görev verdi.  Borcu ödemek için şehidin öz yeğeni Şendoğan Emirkaya ile birlikte ASKİ şefliğine giden Irgat’a, şehit ailesinin borcunun silindiği bildirildi. 



ŞEHİDİN YEĞENİ BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ GÖSTERDİ

Şehidin yeğeni Şendoğan Emirkaya, yaşananlar karşısında açıklamalarda bulundu. Emirkaya, “Şehit ailesi olduğumuzu söylediğimiz halde, suyumuzu neden kestiler? Haber yapıldıktan sonra bizim suyumuzu açtılar ve su borcunuz yok dediler, bu ne demek oluyor? Bu haber yapılmamış olsaydı, bizim borcumuz hala borç muydu? Şehit ailesi olmak bu kadar mı kötü bir şey ? Bu vatana şehit ailesi olarak geldiysek suç mu işledik ? Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat sabah saatlerinde beni aradı beraber ASKİ tahsilat şefliğine borcu ödemek için gittik. Bize borcunuz yoktur dediler. Akşamdan bu yana ne değişti?. Bizim hakkımız gazetede savunulmasaydı borcumuz silinecek miydi?

ASKİ HABERE “YALAN” DEDİ

Havadis Gazetesi olarak ASKİ’ye soruyoruz…

Şehit annesi Fatma teyzemiz yalan mı söylüyor?
Evdeki su saatinin mühürlü görüntüleri yalan mı?
Gece saatlerinde Büyükşehir’in basın yayın organı Fatma teyzemizin evine ne yapmaya gitti?
Su borcu neden silindi?
Şehidimizin kardeşi, yeğeninin sizlere yalan borcu mu var?

bbee93b7-84bd-4d23-9d61-1d939000c9b4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.